Brittijulkaisu kokosi vuoden 2000 parhaat albumit yhteen – listalla mukana suomalaisväriä!

Brittiläinen Kerrang! on julkaissut listan vuoden 2000 parhaiksi katsomistaan levyistä. Mikä messevintä, 50 albumin joukosta löytyy suomalaisväriä kokonaisen kolmen kokopitkän verran.

Ensimmäisenä albumeja skrollaillessa vastaan tulee Children of Bodomin Follow the Reaper, joka löytyy listan sijalta 45.

”Vuonna 2000, niin vaikea kuin se onkin uskoa, melodisen death metalin kärki otti muotonsa viikatemiehen työkalusta”, julkaisu runoilee. ”Nykyisin liika tuttuus ja jästipäinen kieltäytyminen monipuolistaa tai energisoida biisien kirjoitusprosessia saattaa olla tylsistyttänyt terää, mutta – viriteltyään hyökkäystään vuoden 1997 Something Wildilla ja vuoden 1999 Hatebreederilla – Follow The Reaperilla Children of Bodom järjesti mestarillisen oppitunnin tiluvoittoisen instrumentaation ja korviin soimaan jäävän humpuukin yhdistämisestä, Alexi Laihon ja Janne Wirmanin kaksintaistelun vangitessa metallifanien huomion ympäri maailman. Jäntevä ykkösraita, nyrkkiä puiva Bodom After Midnight ja tunnelmallisemmat Mask Of Sanity- ja Hate Me! -kappaleet etunenässä – tämä oli Bodomia parhaimmillaan.”

Pari pykälää korkeammalta löytyy puolestaan Nightwishin Wishmaster.

”Nighwishin kaava alkoi toden teolla pihistä ja puhkua kolmoslevy Wishmasteriin tultaessa”, Kerrang! kirjoittaa. ”Kiteen kollektiivi rakensi vuoden 1997 Angels Fall Firstin ja seuraavan vuonna ilmestyneen Oceanbornin perustuksille siihen mennessä selkeästi suurieleisimmän ja koherenteimman symfonisen metallin oppituntinsa. Vaikka eksentrinen päällysmies Tuomas Holopainen onkin sanonut sen olleen hänelle kenties vähiten henkilökohtainen levytys koko yhtyeen tuotannossa, sotahuutomaisen She Is My Sinin huimaava laulu ja majesteetillisen eläväisen Dead Boy’s Poem – jotka ammensivat syvältä Tuomaksen psyykkeestä kaivetusta kuvastosta, ja jonka pariin tultaisiin palaamaan vielä useasti – ovat varmistaneet, että albumi on säilynyt ylväänä merkkipylväänä kaikki nämä vuodet.”

Korkeimman suomalaissijoituksen pokkasi Him Razorblade Romancellaan, joka komeilee listan sijalla 23.

”Suomalaiset love metal -lähettiläät olivat voimiensa huipulla tällä tuikkivalla kakkoslevyllään”, julkaisu kommentoi. ”Se on maalattu tummimmalla gootahtavan mustalla ja intohimoisella verenpunalla, tislaten debyytti Greatest Lovesongs Vol. 666:lla esitellyt konseptit joksikin harvinaisen vietteleväksi. Samalla kun keulakuva Ville Valon itseluottamus kasvoi ja hänen bändinsä naulasi oman hämärän, kuohuvan tyylinsä, kappaleet kuten Poison Girl, Join Me In Death, Gone With The Sin ja Right Here In My Arms paisutti ihailevan fanikunnan kauas yhtyeen kotimaan – jossa albumi singahti listaykköseksi ja myi lopulta tuplaplatinaa – rajojen ulkopuolelle.”

Alla vielä listan top 5. Koko top 50:een voit käydä tutustumassa tarkemmin täällä.

5. At The Drive-In: Relationship of Command
4. Marilyn Manson: Holy Wood (In the Shadow of the Valley of Death)
3. Queens of the Stone Age: Rated R
2. Deftones: White Pony
1. Linkin Park: Hybrid Theory