Charon lopettaa, Volbeatilta konserttijulkaisu

Jo pitkään harvakseltaan elonmerkkejä antanut raahelainen Charon lopettaa.

– Tämä ei taida olla kenellekään varsinaisesti yllätys, mutta katsomalla totuutta silmiin on pakko myöntää, että meillä ei ole enää suoraan sydämestä tulevaa annettavaa genressä, jossa olemme operoineet. Väkisin ja pakon edessä puurtaminen ei ole ikinä kuulunut bändin toimintatapoihin, eikä sataprosenttisesti tyydyttävää lopputulosta olisi enää mahdollista saada aikaiseksi, Charonin leiristä sanotaan.

– Viimeisimmän levyn jälkeen olisi pitänyt tehdä ajoissa ryhtiliike eikä venyttää päätöksiä, mihin ajauduimme vuoden 2009 lopussa. Kesällä 2010 "uuden alun" myötä päivitetty kokoonpano saatiin toimimaan loistavasti ja uusia kappaleitakin syntyi levyllisen verran, mutta lopullinen palo, intohimo ja sydän saattaa ne maaliin eivät riittäneet. Vuosia kestänyt löysässä hirressä roikkuminen vei voimia, energiaa ja luovuutta. Lähes kaksi vuosikymmentä toiminut yhtye on ollut tiukasti osana elämäämme ja toiminut mittarina kaikelle, mitä olemme tehneet. Takana on paljon hyviä muistoja, keikkareissuja ja ennen kaikkea loistavia faneja. Kaikelle on kuitenkin hetkensä ja paikkansa, eikä mikään kestä ikuisesti. Meidän hetkemme loppuu nyt.

Charonin voi nähdä vielä Helsingin Tuska Open Airin jatkoklubilla Virgin Oilissa 22.7. sekä kahtena peräkkäisenä iltana Oulun Nuclear Nightclubissa 29.-30.7.

Provinssirockiin saapuva tanskalainen Volbeat julkaisee puolestaan Live From Beyond Hell / Above Heaven -dvd/Blu-ray/cd:n 10. lokakuuta.

Paketti lupaa muun muassa täysimittaisia keikkoja, haastatteluja ja kulissien takaa -materiaalia.

Volbeat tekee myös ensi syksynä uransa suurimmat omat keikat Euroopassa. Yhtyeen ohjelmassa ovat muun muassa jättimäiset Stuttgartin Schleyerhalle, Oberhausenin Konigspilsener Arena, Munchenin Zenith ja Frankfurtin Jarhundgerhalle.