Dave Grohl: Axl Rose kiitti valtaistuimen lainaamisesta upealla lahjalla – ”Se oli todella ystävällinen ja tyylikäs ele”

Dave Grohl.
EPA-EFE/MARCELO SAYAO/ALL OVER PRESS

Vanhat erimielisyydet on selvästi haudattu.

Joskus muinoin kaukaisella 1990-luvulla Guns N’ Rosesilla ja Nirvanalla – tai tarkemmin sanottuna Axl Rosella ja Kurt Cobainilla – menivät sukset pahasti ristiin. Osapuolet heittivät haastatteluissa lokaa toistensa niskaan ja vuoden 1992 MTV Awardseissa orkestereiden riita yltyi lähes nyrkkitappelun puolelle. Tuona iltana jopa rockmaailman mukavimpana tyyppinä pidetty Dave Grohl, joka soitti Nirvanassa rumpuja, herjasi Axl Rosea.

Vuodet ovat kuitenkin tehneet tehtävänsä ja tätä nykyä Foo Fightersia kipparoiva Grohl on hyvinkin läheinen ystävä kaikille Guns N’ Rosesin jäsenille, erityisesti kitaristi Slashille, jonka vuoden 2010 sooloalbumilla Grohl vieraili rumpalin ominaisuudessa. Samalla Watch This -instrumentaalilla soittaa myös GN’R-basisti Duff McKagan.

”Olimme sekaisin olevia nuoria, jotka elimme kummallisessa rock ’n’ roll -maailmassa. Olimme kakaroita. Vuodet kuluivat ja tajusimme, että elämä on liian lyhyt vihanpitoon”, Grohl muistelee 90-luvun riitaisia vuosia tuoreessa Classic Rock -lehdessä, jonka vierailevana päätoimittajana tämä toimii.

Yksi selvä osoitus sotakirveiden hautaamisesta oli se, kun Axl Rose mursi jalkansa 2016 juuri ennen Guns N’ Rosesin paluukiertueen alkua ja Grohl lainasi laulajalle kiertuetta varten valtaistuimen, joka oli tehty Grohlille tämän katkaistua jalkansa pari vuotta aiemmin kesken Foo Fightersin kiertueen. Grohl kertoo Classic Rockille Rosen kiittäneen valtaistuimen lainaamisesta hienolla eleellä.

”Hän pyysi Slashia etsimään kitaran, jonka hän sitten osti minulle. Se oli Gibson ES-335 Dot 60-luvun alusta ja se on hienoin kitara, jota olen koskaan elämässäni soittanut. Se oli todella ystävällinen ja tyylikäs ele, arvostin sitä todella.”