Dave Lombardo muistelee, millaista oli tuurata Lars Ulrichia Metallican keikalla – ”Se energia oli niin intensiivistä”

Entisestä Slayer-rumpalista oli suuri kunnia, että häntä ylipäänsä kysyttiin mukaan.
4.4.2022 18:08

Kävipä kerran – tarkalleen ottaen vuoden 2004 Download-festivaaleilla – niin, että pääesiintyjänä toimineen Metallican rumpali Lars Ulrich sairastui matkalla kohti festivaalialuetta sillä seurauksella, että Ulrich joutui sairaalaan ja muu bändi löysi itsensä Donington Parkista yhtä miestä ja kannuttajaa vailla.

Onneksi kyseessä oli raskaaseen musiikkiin painottunut Download-festivaali, joten takahuonealueelta löytyi potentiaalisia tuuraajia. Metallica lähestyi tuolloin Slipknotissa soittanutta Joey Jordisonia sekä jälleen Slayerin riveissä siihen aikaan ollutta Dave Lombardoa ja pyysivät näiltä apua – molemmat suostuivat ehdottomasti. Bändi aloitti keikan Lombardon kanssa, jonka komppaamana tykiteltiin Battery ja The Four Horsemen. Tämän jälkeen rumpujen taakse hyppäsi Jordison, joka soitti setin loppuun.

”Se oli melkoinen shokki. Ensimmäinen ajatukseni oli: ’Onhan Lars kunnossa?’ Kyllä hän on, hänellä on vain huono hetki. Totta kai sanoin tekeväni mitä tahansa auttaakseni”, Lombardo muistelee tuoreessa Metal Hammerin haastattelussa tuota ainutlaatuista hetkeä 22 vuoden takaa.

”Rakastan haasteita. ’Okei, tehdään se, pistetään homma toimimaan’. Olin innoissani päästessäni lavalle jätkien kanssa, mutta oli myös todella surrealistista nähdä James (Hetfield), Kirk (Hammett) ja Rob (Trujillo) edessäni siellä. Tapahtuuko tämä todella, ajattelin. Mutta en voinut liikaa jäädä ajattelemaan sitä, koska minulla oli tärkeä tehtävä: auttaa Larsia ja bändiä toimittamaan nämä kappaleet ja kunnon show faneille.”

Lombardo sanoo katsoneensa Jordisonin osuuden lavan sivusta ja ylistää edesmennyttä kollegaansa, joka soitti aikoinaan Metallica-tribuuttibändissä ja osasi näin kappaleet lihasmuistista Lombardoa paremmin.

”Hän oli aivan mahtava ja tunsi ne biisit läpikotaisin. Ajattelin, että olisin hypänny vielä mukaan ja soittanut yhden kappaleen lisää, mutta he pitivät hänet koko loppusetin, mikä sopi minulle hyvin. Se nosti painon harteiltani, koska tiesin, että vaikka ne biisit olisivat olleet minulle tuttuja, Joey tunsi ne vieläkin paremmin.”

Lombardo sanoo tuurauspestinsä myötä myös saaneensa aivan uuden näkokulman Metallicaan ja bändin toimintaan, varsinkin mitä tulee bändin keikkoihin.

”He olivat pääesiintyjä ja se energia oli niin intensiivistä. Minun piti pysyä tyynenä ja ajatella positiivisesti. ’Tästä tulee hienoa, nyt rokataan’. Lopuksi kiitimme ja kumarsimme yhdessä. He olivat todella kiitollisia ja arvostivat apuamme”, Lombardo toteaa.

”Oli suuri kunnia, että minua edes kysyttiin mukaan ja olen ylpeä, että pystyin auttamaan kun he tarvitsivat apua. Oli hienoa olla pieni osa heidän historiaansa. Hei, minä sain soittaa Metallican kanssa!”

Lisää luettavaa