Dave Mustaine kertoo saaneensa tukea Iron Maiden -solistilta syöpädiagnoosin saatuaan – ”Hän on henkilö, jota katson ylöspäin”

Megadeth-kippari Dave Mustaine sairastui viime vuonna kurkkusyöpään. Hoitojen jälkeen mies kertoi selättäneensä sairauden ja työt musiikin parissa ovat sittemmin jatkuneet entiseen malliin.

Mies kertoo Forbesin hiljattaisessa haastattelussa ottaneensa diagnoosin saatuaan yhteyttä samasta sairaudesta neljä vuotta aikaisemmin selvinneeseen Iron Maiden -laulaja Bruce Dickinsoniin.

”Minulla ei ole varsinaisesti runsaudenpulaa rokkariystävistä, jotka laulavat heavy metalia ja sairastavat kurkkusyöpää, joten vaihtoehtoni olivat rajoitetut”, Mustaine kertoo. ”Olin melko ylpeä Brucesta juteltuani hänen kanssaan. Vaikka emme olekaan todella läheisiä, pidän häntä henkilönä, jota katson ylöspäin. Hän kertoi minulle… ympäröi itsesi hyvillä, myönteisillä, positiivisilla ihmisillä, paikoilla ja asioilla ja yritä olla aiheuttamatta itsellesi ylimääräistä stressiä.”

”Kun häärit nokkamiehenä yhdessä galaksin suurimmista bändeistä, sinun ei tarvitse liiemmälti sietää toisten bändien keulakuvia, mutta hän on ollut minulle aina todella ystävällinen, en nyt sanoisi että ihan herrasmies, sillä en halua kenenkään ajattelevan etteikö hän olisi vitun paha jätkä!”

Mustaine avautui myös peloistaan mitä tuli töihin paluuseen syöpähoitojen jälkeen.

”Yrittämättä sivuuttaa asian vakavuutta, sillä se oli ehdottomasti vakava juttu, mutta olin keskittynyt”, mies toteaa. ”Kuuntelin lääkäreitä, rukoilin paljon, pidin huolta itsestäni ja minulla oli mahtava tukiryhmä. Kun tuli aika treenata ja levyttää, olin peloissani sillä en tiennyt millaista se tulisi olemaan… siis treenaaminen ilman että laulan. Kiertue oli alkamassa ihan parin päivän päästä, enkä ollut treenannut lainkaan.”

Mustaine sanoo kaikesta huolimatta tunteneensa ”hirvittävää luottoa” itsään kohtaan.

”Monet pitävät sitä ylimielisyytenä, tai minä nyt sitä haluaakaan kutsua, mutta luotin itseeni ja tiesin säästäväni bensaa tilanteisiin, kun sitä todella tarvitaan. Sitten onkin aika nousta lavalle ja laulaa, ja ennen kuin huomaatkaan olet taas pukuhuoneessa. Ensimmäinen keikka on hoidettu. Niin se tavallaan tapahtuikin. Kun kiertue oli ohi ja olimme palanneet kotiin jatkoimme vain siitä mihin olimme jääneet, ja aloimme työstää albumia numero 16.”