Dave Mustaine muistelee Megadethin esikoislevyn villejä aikoja – ”Musiikista tuli elämäntapamme sivutuote”

Paljastaa myös seuraavan levyn ilmestyvän "95 prosentin varmuudella" ensi vuonna.

Thrash metal -suuruus Megadeth julkaisi vuoden 1985 Killing Is My Business… And Business Is Good! -debyyttialbumistaan viime kesäkuussa uuden remasteroidun ja bonusmateriaalein varustetun The Final Kill -uusintapainoksen. Julkaisun kunniaksi Guitar World haastatteli yhtyeen johtohahmoa Dave Mustainea, joka muisteli menneitä ja raotti myös hieman verhoa lähitulevaisuuden suhteen.

”Levyllä on upeita hetkiä ja myös surullisia, jotka muistuttavat asioista, joita koimme ryhmänä sekä ongelmista muiden soittajien kanssa. Levyn tekeminen oli yhtä kamalaa kuin se oli nautinnollista. Olin innoissani, kun menimme Indigo Ranch -studioon, mutta sitten Jay Jones [yhtyeen silloinen manageri] ja Chris Poland [kitaristi] tulivat ja puolet budjetista käytettiin ruokaan ja huumeisiin”, Mustaine muistelee debyytin äänityksiä.

”Minua vitutti todella paljon ja kaikki toivo hyviin väleihin oli mennyttä. Poland oli siitä hetkestä vain soittaja bändissä ja Jonesin lähtölaskenta alkoi.”

Mustainen ja edelleen bändissä vaikuttavan basisti David Ellefsonin lisäksi bändissä soittivat Poland sekä vuonna 1999 kuollut rumpali Gar Samuelson. Mustaine sanoo olleensa alusta saakka skeptinen tämän kombon toimimisesta, koska Samuelson ja Poland olivat täysin erilaisia häneen ja Ellefsoniin verrattuna. Varsinkaan Polandista Mustainella ei juuri ole hyvää sanottavaa.

”He olivat erilaisia aina soittotaidoistaan ja -tyylistään pukeutumiseen ja käyttämiensä huumeisiin asti. Sitä ei odota kaverin joutuvan pidätetyksi juuri ennen kiertueelle lähtemistä. Eikä tien päällä ollessa odota joutuvansa koluamaan kaikki paikalliset panttilainaamot läpi kerätäkseen kanitetut kitarat, symbaalit ja rummut takaisin.”

Killing Is My Businessin aika oli silloin hienoa, mutta siitä nauttii nyt paljon enemmän kun vitun Poland ei ole kuvioissa. Ja valitettavasti Gar menehtyi – hän oli hyvin rakastettava kaveri, mutta valitettavasti kärsi samoista ongelmista. Soitimme kerran Exciterin kanssa Kanadassa ja hän päätti lähteä kaupungin pahamaineiselle laidalla hankkimaan hieman nautintoaineita. Hän rymisteli takaisin vasta puolivälissä Exciterin settiä ja me soitimme heidän jälkeensä.”

”Se oli ensimmäinen kokemukseni siitä, kun joku laittaa aineiden käytön menestyksen edelle ja teki ensimmäiset säröt Megadethin perustuksiin. Aloimme vaihtaa prioriteettejamme ja musiikista tuli elämäntapamme sivutuote”, Mustaine toteaa.

Ongelmista huolimatta Megadeth on tehnyt mittavan uran ja julkaissut kaikkiaan 15 studioalbumia, joista viimeisin Dystopia näki päivänvalon 2016. Seuraava levy – ensimmäinen uuden rumpali Dirk Verbeurenin kanssa – on parhaillaan työn alla ja ilmestyy Mustainen mukaan erittäin varmasti ensi vuonna.

”Koko levy ilmestyy 95 prosentin varmuudella ja vähintään yksi uusi biisi 100 prosentin varmuudella, ilman muuta.”