Dee Snider pohtii oikea-aikaisen lopettamisen tärkeyttä – eikä malta olla tölväisemättä Kissiä ja Ozzya

11.8.2023 12:00

Twisted Sister -laulaja Dee Snider vieraili hiljattain Michiganin Livoniassa Rock City Music Company -liikkeessä kysymys & vastaus -henkisessä haastattelutilaisuudessa. Toimittaja Doug Podellin juontamassa tilaisuudessa nousi puheenaiheeksi muun muassa monille vanhan koulukunnan rokkareille hankala eläkkeelle jääminen, ja Snider oli tuttuun tapaansa suorasanainen. Haastattelusta uutisoi Blabbermouth.

Snider painotti, ettei itse ole menettänyt koskaan intohimoaan musiikkiin. Sen sijaan hän menetti halunsa vanhentua lavalla.

”Luin kerran yhden arvostelun – se oli itse asiassa positiivissävytteinen arvostelu Twisted-reunionista, joka tehtiin aikoja sitten – ja siinä sanottiin, että kun bändi palaa yhteen ja homma toimii, se saa katsojan tuntemaan itsensä taas nuoreksi. Mutta jos se ei toimi, se saa havahtumaan siihen, miten vanhaksi sitä onkaan varttunut”, Snider sanoo.

”Ihmiset tulivat katsomaan Twistediä ja minua, ja he hymyilivät. Mutta tiedän, että… Katsos, en ole mikään valittaja, mutta minulta on leikattu polvi, olkapää, kurkku, niska… En voi nostaa käsiäni ylös. Jos näytän kädellä pirunsarvimerkkiä, se sattuu. Perkele! Ei sen pitäisi sattua. Niinpä kävelen mieluummin pois arvokkaasti ja jätän ihmisille hyvän muistikuvan.”

Seuraavaksi Snider heitti muutaman piikin parin nimekkään kollegansa suuntaan. Ilmeisesti Kissin ja Ozzyn pitkät jäähyväiset ja iän tuomat ongelmat eivät ole jääneet mieheltä huomaamatta.

”Näen, miten jotkut laulavat Crazy Nightsia, eivätkä ne yöt ole kovin kreisejä enää”, Snider sanoo.

”Valitan aina tyypeistä, jotka mukamas lopettavat, myyvät meille ’No More Tours’ -paitoja – kuten Ozzy – ja sitten palaavat taas parin vuoden kuluttua. ’Rakastamme teitä, rakastamme teitä’. Se on hevonpaskaa. Ja porukka on, että tuo on aika syvältä. Että pysykää täällä ikuisesti, emme halua teidän lopettavan. Mutta älkää tehkö kolmen vuoden mittaista jäähyväiskiertuetta – kuten Scorpions – ja sano sitten, että muutitte mielenne.”

”Blue Öyster Cultilla on takkeja, joissa lukee: ’Ikuisesti kiertueella’. Ikuisesti. Siitä vain, luoja kanssanne. Mutta minä en aio olla kiertueella ikuisesti. Aion kävellä pois auringonlaskuun vilkuttaen ja hymyillen.”

Lisää luettavaa