Duff McKagan ei ymmärrä niitä, joiden mielestä muusikot eivät saisi kommentoida poliittisia asioita – ”Ei kiinnosta, jos joku tuomitsee minut, koska otan kantaa”

"Mistä lähtien se, mitä teemme työksemme, määrittää sen, mitä saamme sanoa?", McKagan jyrähtää.

Guns N’ Rosesin ja Velvet Revolverin basistina parhaiten tunnettu Duff McKagan julkaisi hiljattain uuden sooloalbuminsa Tenderness, jonka kappaleissa tämä ottaa hyvinkin suoraan kantaa maailmalla tapahtuviin asioihin. Tuoreessa Metron haastattelussa McKagan toteaa, ettei ymmärrä niitä ihmisiä, joiden mielestä muusikot tai muut tähdet eivät saisi ottaa kantaa asioihin vaan heidän tulisi vain viihdyttää kansaa.

”Otetaan vaikka (koripalloilija ja aktivisti) LeBron James, joka sanoo sosiaalisessa mediassa jotain, mikä pitää paikkansa. Hän ei ole vain hyvä jätkä vaan muun muassa perustanut omalla rahallaan kouluja ja muuta. Ei hän ole mikään turha paskiainen. Jos hän menee ja kommentoi jotain poliittista tai yhteiskunnallista asiaa, hän saa heti ’pysy ruodussa ja pelaa koripalloa’ -tyylisiä vastauksia. Mutta viimeksi kun tarkistin, hänellä on oikeus sanoa näkemyksiään”, McKagan tuumaa.

”Mistä lähtien se, mitä teemme työksemme, määrittää sen, mitä saamme sanoa? On todella epäamerikkalaista hiljentää joku tuolla tavoin. ’Olet vittu rekkakuski, et sinä saa sanoa mitään’. ’Soitat rokkibändissä, et sinä saa sanoa mitään’. ’Pelaat koripalloa, et sinä saa sanoa mitään’. Samaa voisi sanoa mistä tahansa. En tajua. Minua ei kiinnosta, jos joku tuomitsee minut, koska otan kantaa ja kommentoin jotain poliittista tai yhteiskunnallista. Entä sitten, menetän joitain seuraajia sosiaalisessa mediassa? Aivan sama.”