”En ole ikinä ollut groupien kanssa” – Michael Monroe tylyttää 1980-luvun pintaliitobändejä

Michael Monroe
Sanni Pohjalainen

Kaikki 1980-luvun rockista kiinnostuneet ovat varmaan lukeneet Mötley Crüen Törkytehdas-elämäkertakirjan. Tämän seksiä ja huumeita tursuavan teoksen valossa on huomionarvoinen lausunto, kun Michael Monroe – yksi koko glam rock -skenen aloittajista – sanoo, ettei moinen irstailu ole koskaan ollut häntä varten. Monroe puhuu aiheesta 2Fast2Die.com-sivuston haastattelussa.

Monroelta kysyttiin, miltä tuntuu olla yksi kasarivuosien tukkarock-skenen esikuvista. Laulajalla näyttää olevan asiasta ristiriitaisia tuntemuksia.

”Onhan se mukavaa saada tunnustusta”, Monroe aloittaa naurahtaen.

”Minua kuitenkin häiritsee, miten monet niistä bändeistä missasivat pointin. Heitä kiinnosti enemmän hiustyylit ja bailaaminen kuin musiikki. Minulle musiikki ja asenne ovat aina olleet tärkeämpiä. Kuka tahansa voi juhlia ja käyttäytyä kuin idiootti. Monet noista bändeistä myivät miljoonia levyjä, mutta he käyttäytyivät typerästi ja tahrasivat oikeiden rokkareiden maineen siinä samalla.”

”Minä en ole ollut koskaan groupien kanssa. En ole koskaan ollut kiinnostunut sellaisesta. Suomessa varttuminen on varmaan antanut minulle erilaisen ajattelutavan. Sellainen keinotekoinen, feikki rock’n’roll ei ole koskaan ollut minua varten. Minusta on rikollista, kun feikkirokkarit myyvät miljoonia levyjä ja yleisö luulee, että se on oikeaa rock’n’rollia.”

Itse kukin voi arvailla, mihin bändeihin Monroe kommentissaan viittaa – olihan noita kaikenlaisia menijöitä kuvioissa 1980-luvulla. Useimmat näistä ovat kuitenkin jo historiaa, mutta Michael Monroe sen kuin porskuttaa edelleen. Hyvä!