Entinen Iron Maiden -solisti pääsi vuosia odottamaansa leikkaukseen – ”Ensimmäinen hoitopäivä oli täynnä naurua ja positiivista energiaa”

Vuonna 2013 Paul Di'Anno pystyi vielä seisomaan lavalla omin jaloin. Nyt laulaja on päässyt odotettuun polvileikkaukseen Kroatiassa.
Steve Johnston / Shutterstock / All Over Press

Paul Di'Anno saa kipeästi kaipaamaansa hoitoa Kroatiassa.

Hevijätti Iron Maidenin kahdella ensimmäisellä pitkäsoitolla laulanut Paul Di’Anno, 63, on nyt vuosien ajan joutunut olemaan pyörätuolissa polviensa vuoksi. Nyt laulaja on viimein päässyt leikkaushoitoon, jota on joutunut odottamaan jo seitsemän vuoden ajan.

Di’Anno on parhaillaan Kroatiassa saamassa hoitoa ja hänen apunaan kulkeva lontoolaisen Cart & Horses -pubin (jossa Maiden soitti uransa ensimmäisiä keikkoja) toiminnanjohtaja Kastro Pergjoni on raportoinut matkan vaiheista pubin some-kanavissa julkaisemalla kuvia ja videoita.

”Paulin ensimmäinen hoitopäivä oli täynnä naurua ja positiivista energiaa”, Pergjoni muun muassa kirjoittaa Facebookissa julkaistun videopätkän saatteena, eli alku näyttää ainakin hyvältä.

Di’Annon hoito kustannetaan joukkorahoituksesta saaduilla tuotoilla. Parhaillaan käynnissä olevan kampanjan kautta on kerätty tätä kirjoittaessa noin 11 400 euroa.

Vakavien polvivaivojen lisäksi Di’Annolla on viime vuosina ollut muitakin terveysongelmia. Hän muun muassa kertoi vuonna 2019 espanjalaiselle Mariskalrockille antamassaan haastattelussa saaneensa vakavan verenmyrkytyksen vuonna 2015. Vuonna 2016 hänen keuhkoistaan puolestaan poistettiin ”noin rugbypallon kokoinen” paise.