Esa Pulliaisen Yle-läksytys, GNR:n Tuska-innostus… Näitä juttuja luettiin vuonna 2023

29.12.2023 11:42

Niin se vain on vuosi 2023 ihan viittä vaille taputeltu. Onhan tässä ollut taas kaikenlaista: hienoja levyjä on julkaistu (katso Soundin väen suosikit täältä), mahtavia keikkoja on nähty ja suuria muusikoita on valitettavasti poistunut keskuudestamme. Vaan mikä on tilanne Soundin verkkosivuilla? Mitkä jutut kiinnostivat yleisöä eniten tällä kertaa?

Tilastoja selatessa käy ilmi, että vuoden luetuin juttu julkaistiin heti ajanjakson alkumetreillä. 2. tammikuuta nimittäin uutisoitiin Agentsin Esa Pulliaisen someviestistä, jossa kitaristi purki harmistustaan Ylen musiikkiohjelmapolitiikkaan. Yle oli ilmoittanut päätöksestään vähentää Esa Kuloniemen ja Teppo Nättilän mainioiden musiikkiohjelmien julkaisutahtia, ja sekös sai paitsi musiikkiyleisön myös Agents-johtajan kimpaantumaan.

”Hyvää uutta vuotta, paitsi ei Ylelle”, Pulliainen kirjoitti. ”Mulla on ollut aina hyvät suhteet Yleen ja Radio Suomeen, mutta nyt en enää näe jatkoa suhteelle. Agents-levyjen soitto voidaan siellä vaikka lopettaa. Pitäydyn putkiradioni kanssa ULA-ryhmä ykkösessä.” Lue juttu täältä. Valitettavasti Pulliaisen kritiikki ei saanut Yle-päättäjien päitä kääntymäään, vaan Nättilän ja Kuloniemen ohjelmat sekä Poppikoulu ja Kadonneen levyn metsästäjät päätettiin lopulta lopettaa tyystin.

Vuoden toiseksi luetuin juttu liittyi Bam Margeran kujanjuoksuun, kun entinen Jackass-tähti on näkynyt otsikoissa varsin huolestuttavissa merkeissä. VV-sooloprojektiaan luotsannut Ville Valo kommentoi alkuvuodesta HIMiä aikanaan auttaneen Margeran tilannetta, ja Valon ajatukset aiheesta selvästi kiinnostivat yleisöä.

”Toivon, että hän alkaisi voida paremmin, koska hän on mukava tyyppi. Hän on herkkä, erityislaatuinen kaveri, ja on surullista nähdä hänen muuttuvan sellaiseksi hirviöksikuin hän on nyt muuttumassa. Luulen, että ymmärrän osan siitä kuviosta, mutta sille pitäisi pistää stoppi”, Valo tuumasi Margerasta NME:n haastattelussa. Lue Soundin juttu aiheesta täältä.

Kolmanneksi luetuin juttu koskee Tuska-festareita ja tarkalleen ottaen tapahtumassa nähtyä yleisötempausta. Katsomo kun jätti Gojiran keikalla tavallisen moshpitin hetkeksi pois päiväjärjestyksestä ja istahti sen sijaan alas souteluhommiin. Soutamispitistä napattu video lähti kiertämään sosiaalisessa mediassa, ja pian sen jakoi myös selkeästi huvittunut Slash Instagram-kanavallaan. Duff McKagan peesasi kommenteissa taputus-emojilla. Lue juttu täältä.

Neljänneksi luetuimmassa jutussa kerrottiin Richard Kruspen somepäivityksestä, jossa kitaristi näytti kommentoivan kesän Rammstein-kohua. Saksan teollisuusmetallijättiläinen tuntui jo kiikkuvan kuilun partaalla, kun yhtyettä syytettiin naisfanien hyväksikäytöstä, mutta ilmeisesti bändi selvisi lopulta kuivin jaloin. Till Lindemannia vastaan ei esitutkinnan jälkeen nostettu syytteitä, ja ensi vuodelle on buukattu taas pitkä kiertue. Lue uutinen täältä.

Viidenneksi luetuimmassa jutussa kerrottiin amerikkalaisesta punkbändistä, joka on selvästi innostunut Ransu-karvakuonosta ja keksinyt alkaa esittää musiikkia suomeksi. Koska miksipä ei! Kuudenneksi luetuimmassa jutussa puolestaan nähtiin hurja tilanne yhdysvaltalaisessa soitinkaupassa, kun liikkeen työntekijä pisti ilmeisesti vaarallisesti käyttäytyneen asiakkaan kuristusotteeseen ja poisti tämän kaupasta. Jupakka tapahtui alkuvuodesta Albuquerquen Guitar Centerissä. Lue juttu täältä.

Semmoista tällä erää! Sydämellinen kiitos kaikille lukijoille mukana elämisestä, näissä merkeissä on mukava jatkaa vuoteen 2024. Olette ihania kaikki! Soundin toimitus toivottaa jokaiselle teistä sopivan riehakasta ja kaikin puolin erinomaista uutta vuotta!

Lisää luettavaa