Ex-AC/DC-laulaja muistelee, kuinka Angus ja Malcolm Young ajautuivat kerran nyrkkitappeluun – ”Pienet nyrkit viuhuivat sinne tänne”

https://www.youtube.com/watch?v=XbZJ98ybvqI

Ex-Anthrax-laulaja Neil Turbin haastatteli hiljattain entistä AC/DC-solisti Dave Evansia Kanadan The Metal Voicelle. Jutustelun tuoksinassa Evans muisteli aikaansa ikonisessa yhtyeessä.

Aivan yhtyeen alkuajoista miehellä oli seuraavanlaista sanottavaa: ”Alussa olimme oikea bändi ja kaikki olivat tasavertaisia”, mies muistelee. ”Kun aloimme keikkailla, Malcolmin vanhempi veli, kuuluisa George Young Easybeatsista, oli uuden Albert Music -levy-yhtiön a&r-mies. George tuli kuuntelemaan harjoituksiamme. Sitten hän sanoi: ’Teemme kanssanne sopimuksen levystä.’ Niinpä George ja Harry Vanda tuottivat ensimmäisen singlemme Can I sit next to you Girl. Se oli heti hitti ja jyräsi listoilla. Vuoden lopuksi se nimettiin vuoden parhaaksi australialaisbändin äänitteeksi. Soitimme Australiassa isoille yleisöille ja rundasimme Lou Reedin kanssa.”

Miksi Evans sitten lopulta lähti yhtyeestä?

”Syy siihen, miksi lähdin bändistä, oli se, että meillä oli hittilevy ja soitimme paljon keikkoja, joskus jopa kolme päivässä, mutta minulle ei maksettu mitään”, mies kertoo. ”Olimme televisiossa ja radiossa, mutta emme saanet mistään rahaa. Lisäksi olimme tyytymättömiä kolmanteen manageriimme. Minun täytyi maksaa Sydneyn kämppäni vuokrat ja autoni kustannukset samalla kun raadoin perse ruvella enkä saanut lainkaan rahaa. Meillä oli tapaaminen managerimme kanssa eräänä iltana ja hän alkoi viisastella minulle, joten vetäisin häntä turpaan. Olin saanut tarpeekseni ja olin lähtemässä bändistä rundin päätteeksi ellei minulle maksettaisi tiettyä summaa, jota en saanut, joten lähdin lätkimään. Se oli silkka taloudellinen päätös.”

Kun puhe kääntyi siihen, oliko bändin sisällä milloinkaan riitoja, Evans alkaa muistella Angus Youngin lyhyeksi kuvailemaansa pinnaa.

”Angus menetti kerran malttinsa ja syöksyi yhtäkkiä Malcolmin kimppuun”, mies kertoo. ”Malcolm pani kampoihin, pienet nyrkit viuhuivat sinne tänne, mutta mikään ei oikein osunut minnekään ja se vain sitten laantui. Me muut olimme aluksi shokissa, mutta puhkesimme sitten nauruun. Angus on kuumaverinen kaveri. Erään kerran hän tuli luokseni backstagella, koska hän oli menettänyt malttinsa, joten pitelin häntä päästä kauempana itsestäni kunnes hänet haettiin pois. Angus tunnetaan siitä, että häneltä palaa hihat.”

Voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan yltä.