Faith No Moren Mike Patton sanoo pandemia-ajan johtaneen masennukseen ja rajuun ryyppäämiseen

Alkoholiongelma ja laulajalla diagnosoitu agorafobia johtivat lopulta Faith No Moren kiertueen peruuntumiseen.
20.10.2022 11:48

Faith No Moren oli tarkoitus palata koronatauon jälkeen keikkalavoille tänä vuonna, mutta viime vuoden syksyllä yhtye tiedotti peruvansa kaikki sovitut keikkansa laulaja Mike Pattonin terveysongelmien vuoksi. Myöhemmin Patton kertoi Rolling Stone -lehdelle kärsineensä pandemian aikana kehkeytyneestä agorafobiasta eli julkisten paikkojen pelosta sekä ”muista ongelmista”, joita tämä ei sen tarkemmin Rolling Stonelle eritellyt.

Nyt tuoreessa Guardianin haastattelussa Patton puhuu tarkemmin näistä ”muista ongelmistaan”. Laulaja kertoo kärsineensä vakavasta masennuksesta sekä retkahtaneensa ryyppäämään.

”Ensimmäinen reaktioni pandemiaan oli: ’Rakastan tätä!” Se antoi minulle luvan olla antisosiaalinen paskiainen! Meni kolme kuukautta ja yhtäkkiä jotain muuttui – eikä parempaan suuntaan”, Patton kertoo.

”Olin niin eristäytynyt, että talosta poistumisesta tuli todella vaikeaa, mikä on ihan kamalaa. Ja ajatus siitä, että Faith No Moren kanssa pitäisi keikkailla, toi lisää stressiä. Se vaikutti minuun henkisesti. En tiedä miksi, mutta sitten juominen… vain alkoi.”

Faith No More ei ole vielä tehnyt keikkailusuunnitelmia, mutta loppuvuodesta Pattonin on tarkoitus nousta taas lavalle Mr. Bunglen kanssa. Patton sanoo olleensa nyt ”jo jonkun aikaa” raittiina ja voivansa ”melko hyvin”. Hän kuitenkin myöntää lavalle paluun pelottavan.

”Pelkään itseäni. Bändi on tiukassa iskussa ja haluan olla varma, että myös minä olen”, Patton sanoo ja myöntää vielä kamppailevansa joidenkin ongelmien kanssa, muttei halua kertoa asiasta sen tarkemmin.

Lisää luettavaa