Fear Factory -kitaristi: ”Metallin kuuntelijat ovat nykyään paljon konservatiivisempia kuin ennen”

Dino Cazares näkee kehityksen hieman huolestuttavana.
5.7.2021 09:49

Industrial metal -veteraani Fear Factoryn Dino Cazaresin mielestä metallimusiikin kuuntelijat ja heidän asenteensa ovat muuttuneet ja kehittyneet vuosikymmenten saatossa suuntaan, johon hän ei koskaan kuvitellut niiden kehittyvän. Kitaristi keskusteli aiheesta tuoreessa Landry.Audion haastattelussa.

”Monet metallin kuuntelijat ovat nykyään paljon konservatiivisempia kuin ennen, mikä on minusta hieman yllättävää”, Cazares pohtii.

”Jos minä julkaisisin musiikkivideon, jossa on nainen heiluttamassa persettään, saisinko metalliyhteisön vihat niskaani? Tietysti saisin. Mastodonhan teki juuri niin muutama vuosi sitten. He julkaisivat juuri sellaisen videon ja ihmiset todella suuttuivat siitä. Moni metallin kuuntelija on nyt paljon konservatiivisempi kuin 1980-luvun tai osittain 1990-luvun meininkiin verrattuna. Niin se vain on kehittynyt. Ihmiset ovat nyt paljon tietoisempia kaikkien #MeToo-liikkeiden, rasismin, seksismin ja sellaisen suhteen ja kaikki sellainen otetaan nyt huomioon.”

”Joku Cannibal Corpse voi tehdä kappaleita kuten Fucked With A Knife ja Butchered At Birth ja heille se sallitaan, koska sitä pidetään kuitenkin fantasiana ja he ovat sellaisen kaman kantaisiä. Mutta tänä päivänä et voi sanoa mitä vaan internetissä, koska ihmiset hyökkäävät heti kimppuusi. Siinä konservatiivisuus mielestäni näkyy.”

Fear Factoryn uusin levy Aggression Continuum ilmestyi 18. kesäkuuta.

Lisää luettavaa