Ghost-soittajat tyrmäävät orkesterin nokkamiehen sooloprojektiväitteet – aaveiden oikeudelle toimittamat vastineet luettavissa kokonaisuudessaan

Ghost-saaga kerää kierroksia oikeussalin puolella.

Ruotsalaisen rock-/metal-jätti Ghostin nokkamies Tobias Forge, alias Papa Emeritus, on aiemmin kertonut yhtyeen olevan enemmänkin miehen sooloprojekti, kuin demokraattisesti operoiva yksikkö. Tämä ei kuitenkaan vastaa orkesterin riveissä toimineiden soittajien käsitystä asioiden todellisesta laidasta ja nyt nämä ovatkin toimittaneet Ruotsalaiseen oikeusistuimeen oman vastineensa laulajan väitöksiin.

”Tobias Forge yrittää maalata kuvaa Ghostista Tobias Forgen sooloprojektina, jossa muut muusikot ovat palkollisia ja lähes täysin passiivisia sätkynukkeja”, lausunnossa todetaan. ”Tämä ei käy yksiin todellisuuden kanssa. Tobias Forge on eittämättä ollut yhtyeen pääasiallinen laulunkirjoittaja, näyttävä keulakuva ’Papa Emeritus’ sekä yhtyeen liiketoimien kantava voima ja asioiden hoitaja. Kuitenkin Ghostiin liittyvät aktiviteetit on toteutettu aina yhteistyössä jäsenten kesken, kuten esimerkiksi bändin imagoon liittyvissä kysymyksissä, haastatteluiden hoitamisessa sekä siinä, että kaikki yhtyeen jäsenet ovat osallistuneet ja antaneet panoksensa yhtyeen albumeille ja singleille sekä kiertäneet lähes taukoamatta yhdessä aina vuodesta 2011 alkaen.”

Soittajat kertovat yhtyeen sisäisestä talousasioiden hoidosta seuraavaa:

”Käytössä oli yksi yhtiö. Vuonna 2011 jäsenet keskustelivat yhteisen yrityksen perustamisesta, mutta päättivät – Tobias Forgen vakuutteluiden perusteella – jatkamaan ilman yrityksen rekisteröimistä. Yhteisten liiketoimien hoitamiseksi jäsenet päätyivät mallin, joka tarkoitti operoimista Tobias Forgen yhtiön kautta. Muut jäsenet laskuttivat Forgen yritystä omien osuuksiensa tulouttamiseksi. Tämän mallin, joka usein vastaavissa tilanteissa käytetään, turvin Tobias Forge otti yhtyeen talousasiat haltuunsa.”

Myöhemmin tekstissä ”nimettöminä aaveina” tituleeratut soittajat kieltävät jyrkästi missään vaiheessa tehneensä, tai ylipäätään edes keskustelleensa sopimuksesta, jolla he olisivat pelkästään Forgen palkkaamia työntekijöitä. Soittajien mukaan Forge ei olisi myöskään missään vaiheessa vuosien 2010 ja 2016 välisenä aikana sanonut heille näkevänsä Ghostia omana hankkeenaan, jossa muut olisivat vain palkollisia.

Koko nivaska on luettavissa Redditissä tai vaihtoehtoisesta suoraan alta.

Ghouls Reply 31 August 2017 from Ghost_Lawsuit