Guns N’ Roses tributoi Chris Cornellia Irlannissa, murtunut Eddie Vedder ei kyennyt puhumaan edesmenneestä ystävästään omassa kiertueavauksessaan

28.5.2017 13:42

Guns N’ Roses käynnisti kesäkiertueensa Irlannin Slane Castlesta lauantaina. Keikkansa puolivälin paikkeilla yhtye yllätti yleisön ottamalla käsittelyynsä Soundgardenin Black Hole Sunin, josta Facebookissa jakamansa videon oheen bändi liitti saatesanat ”Tämä on sinulle Chris”, viime viikolla menehtyneen Chris Cornellin muistoa kunnioittaakseen.

Pearl Jam -nokkamies Eddie Vedder puolestaan käynnisti samana iltana Euroopan soolokiertueensa Amsterdamista konsertilla, jota paikalla olleet kuvailivat Consequence of Soundin mukaan hyvin tunteikkaaksi. Cornellin pitkäaikaisena ystävänä ja yhteistyökumppanina tunnetun Vedderin settilista oli täynnä kappaleita, joiden voi nähdä käsitelleen tärkeän ystävänsä yllättävää poismenoa. Pearl Jamin Long Roadiin mies lisäsi sanat ”Without you, something is missing” ja toisen PJ-kappaleen, Sometimesin, aikana Vedder huusi ”Missä oikein olit, rakas Jumala?”

Keikan aikana joku huusi katsomosta ”Rakastan sinua”, johon Vedder vastasi: ”Kiitos. Tarvitsen sitä – me kaikki tarvitsemme sitä. Ajattelen monia ihmisiä tänä iltana. Joitakin aivan erityisesti ja heidän perheitään. Tiedän että paraneminen vie aikaa, mikäli sitä koskaan edes tapahtuu. Se ottaa aikansa ja se tarkoittaa, että sen on myös alettava jostakin. Annetaan sen siis alkaa musiikista. Annetaan sen alkaa rakkaudesta ja yhdessäolosta. Annetaan sen alkaa Amsterdamista.”

Consequence of Soundin lainaama paikalla ollut fani kertoi Pearl Jamin fanifoorumilla konsertin olleen sydäntäsärkevä kokemus:

”Show käsitteli käytännössä kokonaisuudessaan Chrisiä ilman, että häntä mainittiin koskaan suoraan. Oli selvää, että Eddie ei pystynyt puhumaan aiheesta lainkaan. Hän kertoi hieman siitä, kuinka paranemisprosessi voi alkaa musiikista ja mainitsi monta kertaa kuin surullinen hän oli ja kuinka paljon hän ja hänen ystävänsä kärsivät.”

”Suoraan sanottuna se oli urhein esitys jonka olen nähnyt. Toisinaan hän näytti siltä, kuin olisi sanan tai kahden päässä murtumisesta kyyneliin. Hän mumisi enemmän kuin yleensä, hän polki raivokkaasti lattiaa Immortalityn ja muiden aikana ja The Endin jälkeen ajattelin hänen olevan valmis poistumaan. Seassa oli kuitenkin hauskojakin hetkiä ja hän piristyi konsertin toisella puolikkaalla. Saatoit kuulla yleisön haukkovan henkeään Light Yearsin alkaessa. Sometimesin lopussa hän huusi ’Missä oikein olit, rakas Jumala?’ Se oli sydäntäsärkevää.”

Lisää luettavaa