Tosi-tv-sarjan keräilijät löysivät ison palan Aerosmithin historiaa keskelle metsää hylättynä

Bändin muusikot vahvistivat löydön aidoksi.
9.8.2018 09:36

History Channelin tosi-tv-sarja American Pickersin (joka pyörii Suomessa Jim-kanavalla nimellä Amerikan kovimmat keräilijät) vetäjät törmäsivät Massachusettsin Chesterfieldissä yllättävään näkyyn. Vanhoja arvoesineitä metsästävät Mike Wolfe ja Frank Fritz löysivät nimittäin Aerosmithin ensimmäisenä kiertuebussina toimineen vuoden 1964 International Harvester Metro -ajokin hylättynä keskelle metsää noin 170 kilometriä Bostonista länteen.

Aerosmith-kitaristi Joe Perry ja yhtyeessä vuosina 1970-1972 vaikuttanut Ray Tabano vahvistivat ajokin olevan samainen kulkupeli, jolla yhtye reissasi keikoilleen uransa alkuvuosina. Miten ajokki päätyi metsään, on hämärän peitossa, mutta alueen omistaja sanoi ostaneensa maat joltakulta, jolla oli yhteyksiä Aerosmithiin. Wolfe ja Fritz ostivat ajokin itselleen 25 000 dollarilla.

”Pelottaa sanoa näin, mutta siitä on varmaan 40 vuotta, kun olen viimeksi astunut sisään tähän härveliin”, Tabano kertoi jaksossa, jossa keikkabussi löydettiin ja äityi muistelemaan menneitä.

”Ajoimme Bostonista New Hampshireen 125 dollarin keikkapalkkiota vastaan. Bensojen, tullien ja ruokien jälkeen meille jäi käteen kolme dollaria per naama. Ne olivat nöyriä aikoja, mutta kun katsoo, mihin yhtye on tähän päivään mennessä yltänyt, se on aivan uskomatonta.”

Aerosmithin ensimmäinen keikkabussi löytyi metsään hylättynä. Kuva: History Channel

Lisää luettavaa