Haluatko kotistudioosi jotain erityistä? Stairway to Heaven -sessioissa käytetty miksauspöytä olisi kaupan

27.11.2018 10:58

No tällä vekottimella voisi jo vähän päteä baaripöydässä. Keräilijöille suunnattu Justcollecting News -sivusto uutisoi, että Lontoon Bonhams-liikkeessä huutokaupataan 11. joulukuuta miksauspöytä, jota käytettiin muun muassa Led Zeppelinin IV-levyn äänittämiseen vuosina 1970–71.

Kaupattavana oleva tiski on täsmälleen ottaen kahden laitteiston yhdistelmä. Mukana on Island Recordsin Basing Street Studio 2:een vuonna 1969 asennettu Helios-miksauspöytä sekä kitaristi Alvin Leen aiemmin omistama Helios Stace-studiolta. Elvis Costello ja Squeeze-yhtyeen Chris Difford yhdistivät laitteet vuonna 1996 yhdeksi kokonaisuudeksi Helios-yhtiön perustajan Richard Swettenhamin avustuksella.

Basing Streetin laitteisto on ollut monessa mukana. Sen avustuksella on äänitetty Zeppelinin superklassikon lisäksi muun muassa Bob Marley and the Wailersin Catch a Fire (1973) ja David Bowien single Holy Holy (1971). Tiskin äärellä ovat viihtyneet myös Eric Clapton, Jimmy Cliff ja Stephen Stills.

Laitteisto myydään parhaan tarjouksen esittäjälle, ja hinnan uskotaan nousevat yli miljoonaan euroon. Verrokkina mainittakoon, että Pink Floydin Dark Side of the Moon -klassikon äänityksissä käytetty miksauspöytä myytiin maaliskuussa noin 1,6 miljoonalla eurolla.

Lisää luettavaa