”Hän nappasi sytkärin ja sytytti Billin parran tuleen” – Black Sabbathin hurjat kepposet jäivät ikuisesti Van Halen -basistin mieleen

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti Black Sabbathin ja Van Halenin yhteiskiertueella vuonna 1978.
30.5.2024 14:19

Vuonna 1978 Van Halen kiersi juuri ilmestyneen debyyttipitkäsoittonsa tiimoilta ympäri Yhdysvaltoja muun muassa Black Sabbathin ja Journeyn lämmittelijänä. Tuoreessa Trunk Nationin haastattelussa Van Halen -basisti Michael Anthony muisteli noita kiertueita lämmöllä. Ja Black Sabbathin kohdalla varsin kirjaimellisesti Anthonyn kerratessa kaikkia hurjia kepposia, joita Sabbath-muusikot toisilleen jatkuvasti tekivät.

”Ozzy Osbourne, (Sabbath-rumpali) Bill Ward ja minä istuskelimme hotellin baarissa erään keikan jälkeen ja kiskoimme kaljaa. Yhtäkkiä Ozzy töni minua kyynärpäällään: ’Hei Michael, katsopa tätä’. Sitten hän nappasi sytkärin ja sytytti Billin parran tuleen”, Anthony muistelee.

”Mutta Bill ei edes hätkähtänyt, hän vain jatkoi kaljansa juomista!”

Michael Anthony sanoo bändinsä opiskelleen tarkkaan, mitä Sabbathin ja Led Zeppelinin kaltaiset bändit tekivät kiertueillaan ja totta kai nuorina rokkikukkoina toimivat sitten itsekin sen mukaisesti.

”Minun erikoisalaani olivat palosammuttimet. Suihkuttelin niillä paikkoihin, joihin ei olisi saanut. Sain monia hotelleja tyhjennettyä sen ansiosta ja meidän piti lahjoa poliiseja ja sen sellaista.”

Lisää luettavaa