”Hassu pieni mies” – Saxonin Biff Byford lyttää Twisted Sister -kitaristin kommentit ”kultakautensa ylittäneistä” bändeistä

Byford on myös täysin eri mieltä siitä, kannattaako veteraanibändien julkaista enää uutta musiikkia.

Twisted Sister -kitaristi Jay Jay French antoi hiljattain varsin teräviä lausuntoja koskien ”kultakautensa ylittäneitä” bändejä, jotka eivät ymmärrä lopettaa keikkailua ajoissa. Frenchin mukaan on väärin, miten esimerkiksi The Rolling Stones kiertää edelleen ja nyhtää lipuista suuria summia, vaikka bändin parhaimmat päivät ovat jääneet kauas taakse.

”[Judas] Priestin tyypit ovat 65–70-vuotiaita, Saxonin 80-vuotiaita. The Rolling Stonesit ovat ysikymppisiä. Keithin [Richards] ja Ronnien [Wood] kitaransoiton katsominen on kuin istuisi José Felicianon ja Ray Charlesin ajaman kiertuebussin kyydissä ja ilman GPS:ää – se on aivan hirvittävä kokemus. Mikäli Stonesit olisivat fiksuja, he palkkaisivat pari 25-vuotiasta jannua Nashvillestä, jotka osaavat soittaa heidän osuutensa, ja antaisivat näiden kahden raadon haahuilla ympäri lavaa”, French loihe lausumahan.

Thunder Underground haastatteli hiljattain Saxonin nokkamiestä Biff Byfordia ja kysyi, mitä mieltä tämä on Frenchin puheista. Byford tuumi, että kukin taaplaa tyylillään eikä sen pitäisi kuulua muille, mitä muusikko haluaa tehdä.

”En ole vastannut hänelle – hassu pieni mies, jos totta puhutaan – mutta hän ei maininnut [Iron] Maidenia, eikä Scorpionsia, eikä Whitesnakea eikä Van Halenia. Hassua, etteivät he ansaitse tulla mainituiksi. Siis [Twisted Sister -laulaja] Dee Sniderkin keikkailee edelleen, eikö? Ymmärrätkö mitä haen takaa?” Byford toteaa.

”Mielestäni se on jokaisen oma asia, mitä minä tai joku kitaristi haluaa tehdä. Jos kitaristi päättää saaneensa tarpeeksi, silloin hän on saanut tarpeekseen. Sitten hän menee kotiin ja… En tiedä, mitä tämä Jay Jay – tai miksikä häntä nyt sitten kutsutaankaan – tekee, mutta hän menee kotiinsa, istuu terassilla kiikkustuolissa piippuaan poltellen ja hiipuu pois. Mutta me olemme vittu viikinkejä, me emme tee niin.”

French on myös joskus puhunut haastatteluissa pitävänsä uutta musiikkia julkaisevia klassikkobändejä tyhminä, koska sellainen ei kiinnosta yleisöä. Byford on asiassa täysin eri mieltä ja sanoo yleisön nimenomaan kyllästyvän, jos ei bändillä ole tarjota mitään uutta.

”Maailmalla on kuusi tai seitsemän [klassista rock/metal-]yhtyettä, jotka julkaisevat uusia levyjä huolimatta siitä, myyvätkö ne platinaa vai eivät. Meille tässä hommassa ei ole koskaan ollut kyse listasijoituksista”, Byford tuumaa.

”Ei pelkkien klassikkojen turvin voi kiertää ikuisesti. Ehkä parin vuoden välein voi heittää jonkun hittikiertueen, mutta ei neljän tai viiden kuukauden välein. Mielestäni Twisted Sisterin kaltaiset bändit lopettavat eivätkä halua julkaista uutta levyä, koska he tietävät, ettei se myisi platinaa. Heidän silmissään se laskee heidän profiilian, mutta todellisuudessa näin ei ole, koska ihmiset eivät koskaan unohda hittejä – itse asiassa heidän uskottavuutensa nousisi, koska he soittaisivat sekä hittejä että uutta kamaa. Se antaa lisää elinvoimaa ja tuo uusia kuulijoita mukaan.”

”Luonnollisesti levyjen täytyy olla myös hyviä. Ei ole mitään järkeä julkaista paskaa, koska se ei toimi. Levyn täytyy olla mahtava. Ei pökälettä voi kiillottaa.”