”Heittäkää se Siri helvettiin kodeistanne” – Johnny Rotten näkee tekoälyn uhkana

"Se tulee ennen pitkää tekemään kaikki päätökset puolestasi ja se on hyvin vaarallista", Lydon tuumaa.
1.8.2023 19:02

Hurjaa vauhtia kehittynyt tekoälyteknologia on tällä hetkellä kuuma puheenaihe alalla kuin alalla. Musiikkipuolella sen valjastaminen jakaa myös mielipiteitä: toiset ovat ottaneet tekoälyn ja sen tuomat mahdollisuudet vastaan ilolla (kuten uutta The Beatles -singleä keinoälyn avustuksella luova Paul McCartney), toiset suhtautuvat koko teknologiaan skeptisesti tai suorastaan vastustaen.

Yksi tekoälyn uhkana näkevä hahmo on Public Image Limitedin John Lydon, joka myös Sex Pistolsin ex-solisti Johnny Rottenina tunnetaan. Lydonilta kysyttiin aiheesta tuoreessa The Guardian -lehden haastattelussa ja mies totesi suhtautuvansa keinoälyyn enemmän kuin varauksella.

”Kuka siitä vastaa ja kuka syöttää sille kaiken informaation ja antaa ohjenuorat? Mikä on sen moraalikäsitys ja missä se on? Se on jo nyt tunkeutunut nuorten mieliin tavalla, jota voi pitää täydellisenä hallintana. Mitä tästä seuraa?” Lydon pohtii.

”Ratkaisuni on, että sitä täytyy vastustaa pienin askelin. Ja heittäkää se Siri tai mikä onkaan helvettiin kodeistanne. Se tulee ennen pitkää tekemään kaikki päätökset puolestasi ja se on hyvin vaarallista.”

”Historiaa vääristellään ja kirjoitetaan uudelleen. Oikeat ihmiset tekevät sitä ja sen kanssa minäkin olen tapellut, mutta odotas kun tekoäly ottaa vallan. Se on se kolikon toinen puoli.”

Lisää luettavaa