Helsinki-hallin kohtalo ratkeamassa? – Venäläiset pääomistajat myyvät osuutensa entisestä Hartwall-areenasta, uutisoi HS

Päästäänkö hallissa järjestämään pian taas isoja areenakonsertteja?
18.11.2022 13:10
Areenan nimi vaihtui Helsinki-halliksi maaliskuussa 2022 pääsponsori Hartwallin irtisanottua yhteistyösopimuksen Venäjän hyökkäyssodan vuoksi.
Compic / Kimmo Brandt / All Over Press

Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan entisen Hartwall-areenan eli nykyisen Helsinki-hallin omistavassa yhtiössä määräysvaltaa käyttävät venäläiset suuromistajat ovat päättäneet myydä osuutensa areenasta. Helsingin Sanomien mukaan halliyhtiö pitää parasta aikaa yhtiökokousta, joka yhtiön muille sijoittajille annetun tiedotteen mukaan tulee olemaan viimeinen, jossa Roman Rotenbergin ja Gennadi Timtšenkon omistama Arena Events -yhtiö on mukana osakkeenomistajana. Sijoittajille annetussa tiedotteessa halliyhtiön hallitus ei ole kommentoinut, kuka määräysvaltaiset osakkeet on ostamassa, mutta osakkeet ovat houkuttaneet ”useita vakavasti otettavia toimijoita”.

Helsinki-halli on ollut pitkään tyhjillään, koska sen omistajiin on kohdistunut kansainvälisiä pakotteita Venäjän hyökkäyssodan vuoksi. Pakotteiden vuoksi areenalla ei ole järjestetty tapahtumia, minkä johdosta Helsingissä on ollut pula isosta sisäareenasta, jossa voi järjestää esimerkiksi suuria konsertteja. Sodan alkaessa tuolloin vielä Hartwall-areenana tunnetussa hallissa oli tarkoitus järjestää muun muassa The Curen, Elton Johnin, Kissin, Queenin ja Björkin konsertit, mutta nämä siirrettiin toisaalle tai peruttiin kokonaan. Uusien omistajien myötä halli voisi siis niin sanotusti herätä taas henkiin ja kiinnostaa taas tapahtumajärjestäjiä.

Koska määräysvaltaisten osakkeiden omistajiin kohdistuu pakotteita, kauppaan vaaditaan ulkoministeriön lupa. Ulkoministeriön pakotetiimin Pia Sarivaara kertoo Helsingin Sanomille, että heihin ei ole oltu yhteydessä mahdollisen kaupanteon tiimoilta eikä heillä ole asian etenemisestä lisätietoa. Mikäli kauppoja tehdään, sen hyväksyisi ensin ulosottolaitos, jonka jälkeen asia tulisi ulkoministeriön pöydälle. Pakotemääräysten vuoksi kauppasumma jäädytettäisiin ja maksettaisiin mahdollisesti vasta sodan ja pakotteiden loputtua.

Syyskuussa Helsingin Sanomat uutisoi, että Helsingin kaupunki on paikkaamassa Helsinki-halli tyhjäksi jättämää aukkoa suunnittelemalla Suvilahteen 17 000 katsojaa vetävän, Tukholman Avicii-areenaakin (eli entistä Globenia) suuremman areenan. Myös Nordenskjöldinkadulle on suunnitteilla kookas Garden Helsinki -monitoimiareena.

Lisää luettavaa