HIMin paluuta ei kannata odotella henkeään pidätellen – ”Emme ole juuri pitäneet yhteyttä”

Ville Valo nauttii tällä hetkellä soolouran tuomasta vapaudesta.
3.1.2024 15:01

Ville Valo julkaisi viime vuonna Neon Noir -esikoispitkäsoittonsa VV-sooloartistina. Keikoillaan Valo on esittänyt sekä soolotuotantoaan että vuonna 2017 telakalle laitetun HIM-yhtyeen kappaleita, mikä on saanut monia elättelemään toiveita siitä, että HIM aktivoituisi taas uudelleen. Mutta vaikka Valo ei olekaan kokonaan sulkenut paluun mahdollisuutta pois laskuista, ei sellaista kannata myöskään odotella henkeään pidätellen.

”Tällä hetkellä se ajatus ei tunnu minusta kovin houkuttelevalta”, Valo sanoo Metal Hammer -lehden tuoreessa haastattelussa.

”Emme ole juuri pitäneet yhteyttä, mikä kertoo asiasta paljon. Jos puhelimeni jossain vaiheessa soi, niin katsotaan sitten. Rakastan niitä jätkiä ja toivon, että myös he välittävät yhä minusta. Kenties vielä jonain päivänä se tapahtuu, mutta sen täytyy tapahtua todella hyvästä syystä.”

Eipä sillä, hyvin on Valon VV-sooloprojektikin otettu vastaan. Liput keikoille ovat menneet kuin kuumille kiville ja Neon Noir -albumikin nousi eri medioissa niin kriitikoiden kuin lukijoiden vuosilistoille ulkomaita myöten.

”Olen tyytyväinen, että onnistuin tekemään sen eikä yleisöä vihannut sitä. Keikoillakin näyttää olevan ihan uutta polvea yleisössä eikä pelkästään niitä, jotka tulevat kuuntelemaan HIMin biisejä”, Valo iloitsee.

”VV:n kanssa olen kokenut paljon asioita ensimmäistä kertaa. Kirjoitin koko levyn yksin, soitin kaikki soittimet itse, tuotin levyn itse. Seurasin sitä polkua, jonka Prince, Andrew Eldritch ja muut itsekeskeiset nerot ovat raivanneet. Minun piti olla nöyrä ja luottaa korviini ja vaistoihini.”

Lisää luettavaa