Iron Maiden kommentoi Manchesterin terrori-iskua Facebookissa, Guns N’ Rosesin Irlannin-keikan turvatoimia kiristetään

Musiikkimaailma on ottanut järkyttyneenä vastaan tiedon Manchester Arenan terrori-iskusta. Muusikot kaikkialla ovat julkaisseet surunvalitteluja 22 kuollutta ja 59 haavoittunutta vaatineen hyökkäyksen johdosta.

Yksi viimeisimmistä kommentoijista on brittijätti Iron Maiden, joka lupaa hoitaa oman kiertueensa loppuun suunnitelmien mukaisesti siitä huolimatta, että Ariana Granden konsertissa sattuneen itsemurhaiskun vuoksi keikat tuntuvat aiempaa turvattomammilta.

”Viime yön kauheat tapahtumat Manchester Arenassa järkyttivät meitä syvästi. Kaikki tapauksen koskettamat ihmiset ovat ajatuksissamme”, yhtye kirjoittaa.

”Kerromme nyt faneillemme, että viimeiset kolme keikkaamme Briteissä toteutetaan kuten on suunniteltu. Tietysti tutkimme, onko tarpeellista ryhtyä mihinkään uusiin turvatoimiin.”

Guns N’ Rosesin keikalla Irlannissa turvallisuuteen päätettiin panostaa tavallista enemmän. Yhtyeen on määrä esiintyä 27. toukokuuta Slanen linnan mailla Meathissa noin 83 000 ihmiselle.

Irlannin poliisin tiedotteessa kerrotaan, että 400 poliisia valvoo järjestystä tapahtumapaikalla. Lisäksi konsertissa on läsnä 1200 yksityisen firman vartijaa. Siellä ei pääse ihan helpolla konnuuksia tekemään.

Ariana Grande itsekin kommentoi konsertissaan sattunutta murhenäytelmää Twitterissä. ”Olen murtunut”, artisti kirjoittaa. ”Olen niin pahoillani, sydämeni pohjasta. En löydä sanoja.”