James Hetfield: Cliff Burton olisi vastustanut ”Metallican U2-versiota”

11.11.2016 10:58

Uuden Hardwired… To Self-Destruct -albuminsa 18. marraskuuta julkaiseva Metallica on juuri nyt esillä käytännössä kaikissa mahdollisissa alan lehdissä. Tänään ilmestyvän Soundi-lehden kansikuvapojat kertovat syntyjä syviä muun muassa tuoreessa Metal Hammer -lehdessä.

James kertoo Metal Hammerille muun muassa olleensa vähemmän innostunut yhtyeen askelmerkeistä 90-luvun puolivälissä, eli Load– ja Reload-albumien aikaan.

– Teimme kyllä muutamia todella, todella hyviä biisejä, mutta mielestäni kaikki niihin levyihin liittyvät ulkomusiikilliset asiat olivat turhia. Lisäksi teimme biisejä aivan liikaa ja määrä korvasi laadun, Hetfield myöntää.

Hetfield myös uskoo, että basisti Cliff Burton – mikäli tämä ei olisi kuollut bussionnettomuudessa vuonna 1986 vaan olisi ollut yhä mukana – olisi ollut Hetfieldin puolella tässä asiassa. Myös Burtonin kuoleman jälkeen julkaistu …And Justice For All (1988) olisi kuulostanut taatusti erilaiselta, mikäli kohtalo ei olisi puuttunut peliin.

– Cliff olisi ainakin taatusti saanut bassonsa kuuluviin! Luultavasti hän olisi myös tehnyt enemmän musiikillisesti haastavampia muutoksia. Siitä olen varma, että Loadin ja Reloadin aikaan olisin saanut hänestä liittolaisen vastustamaan sitä imagonmuutosta, Metallican U2-versiota, Hetfield pohtii.

Lisää luettavaa