Joan Jettiä ei häiritse lähteä kiertueelle misogyniasta syytettyjen Mötley Crüen ja Poisonin kanssa – ”Se on vain musiikkia”

11.5.2022 14:21

Joan Jett yhtyeineen lähtee tulevana kesänä Mötley Crüen, Def Leppardin ja Poisonin matkaan kiertämään Pohjois-Amerikan stadioneita. Tuoreessa Rolling Stone -lehden haastattelussa Jettiltä kysytään, eikö häntä naisena ja feministi-ikonina häiritse kiertää seksistisinä ja jopa naisvihamielisinä pidettyjen bändien, kuten Mötley Crüen ja Poisonin, kanssa.

”[Misogynia] on ylipäänsä rock ’n’ rollissa aika hallitseva asia. Naisena en voi muuta kuin mennä ja tehdä asiat omalla tavallani ja näyttää vaihtoehtoisen näkökulman. Jos minun täytyisi karsia kaikki bändit, joita pidetään ongelmallisina, niin eipä niitä olisi kovin montaa jäljellä. Mielestäni ihmiset ovat vähän turhan… Relatkaa, se on vain musiikkia”, Jett toteaa.

Jett myös pohtii, miten asiat ja asenteet ovat ylipäänsä rockmusiikissa ja erityisesti Mötley Crüen ja Poisonin edustamassa skenessä muuttuneet sitten 1980-luvun.

”Ne bändit, joita minä kuuntelin eivät olleet misogynistisia, mutta minä puhunkin bändeistä kuten Fugazi. Sanoisin, ettei sellaista misogyniaa ole enää yhtä paljon, koska bändit ovat nyt avoimempia kritiikille – sinut teilataan heti netissä ja ihmiset oikeasti välittävät siitä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että se muuttaisi sitä, keitä he todella ovat, joten se voi olla myös vaarallista. Se vain menee valtavirralta piiloon. Mutta asiat ovat muuttuneet.”

Lisää luettavaa