Johnny Rotten jätettiin tarkoituksella ulos uudesta Sex Pistols -sarjasta, sanoo yhtyeen vanha muusa – ”Hän vain sabotoisi koko homman”

John Lydon lavalla vuonna 2016.
Ullstein Bild /All Over Press

Uutisoimme alkuvuodesta, että punklegenda Sex Pistolsin vaiheista ollaan tekemässä kuusiosaista tv-sarjaa, joka pohjautuu kitaristi Steve Jonesin muistelmiin. Pistol-sarjan ohjaa Oscar-palkittu Danny Boyle (Trainspotting, Slummien miljonääri, 127 tuntia).

Myöhemmin keväällä yhtyeen nokkamies Johnny Rotten, oikealta nimeltään John Lydon haukkui koko tuotannon pystyyn ja sanoi, että sarja tehdään ilman hänen suostumustaan eikä hän ole siinä osallisena. Kitaristi Jones ja rumpali Paul Cook sen sijaan ovat toimineet konsultteina sarjassa.

”Epäkunnioittavinta paskaa, jota olen kuunaan joutunut sietämään”, Lydon jyrähti ja uhkaili syytteiden nostamisella.

Bändin muusana toiminut, punk-muotiin vahvasti vaikuttaneessa SEX-vaateliikkeessä myyjänä toiminut Pamela Rooke alias Jordan Mooney (jota sarjassa näyttelee Game of Thrones -tähti Maisie Williams) sanoo The Sun -lehden haastattelussa, että tuottajat ja ohjaaja Boyle jättivät Lydonin tarkoituksella produktion ulkopuolelle, koska he tietävät, että Lydonista koituisi vain ongelmia.

”Hän vain sabotoisi koko homman eikä toisi pöytään juuri mitään lisää. Olisi huono idea ottaa John mukaan ja Danny Boyle tietää tämän. John vain riitelee riitelemisen ilosta. Hän on hankala persoona eikä se asia ole muuttunut vuosien saatossa yhtään. Hänestä on tullut vain vaikeampi”, Rooke sanoo.

”John valikoi tilanteen mukaan, milloin hän haluaa olla punk. Yhtenä päivänä hän on Johnny Rotten, kun se sopii hänelle, muuten hän on John Lydon. Luultavasti muut bändistä ovat aidompia itsejään. Johnilla on ongelmia hänen oman tärkeytensä suhteen, joten se, ettei hän ole mukana, on parasta mitä voi tapahtua.”

Pistol-sarjaa kuvataan parhaillaan. Tarkkaa julkaisupäivää ei ole vielä tiedossa.