”Jokaisen tulisi nähdä se” – Ozzy Osbourne nimeää elokuvan, joka on tehnyt syvimmän vaikutuksen

Sharon Osbournelle elokuva oli liiankin vaikuttava.
13.3.2024 09:06

Tuoreessa The Osbournes -podcastissa Ozzy Osbourne, tämän vaimo ja manageri Sharon Osbourne sekä pariskunnan lapset Jack ja Kelly Osbourne keskustelivat viime viikonloppuna järjestetyn Oscar-gaalan kunniaksi elokuvista. Keskustelun lomassa Jack muun muassa kysyy Ozzylta, mikä elokuva on tehnyt häneen suurimman vaikutuksen ja Ozzy vastaa hetkeäkään epäröimättä: Schindlerin lista.

”Olin sanomassa aivan samaa. Se oli minulle ihan liikaa – minun oli pakko kävellä kesken pois”, Sharon komppaa.

Steven Spielbergin ohjaama, vuonna 1993 julkaistu Schindlerin lista on Thomas Keneallyn romaaniin perustuva draamaelokuva saksalaisesta Oskar Schindleristä, joka pelasti yli tuhannen puolanjuutalaisen hengen holokaustissa toisen maailmansodan aikana. Elokuva sai 12 Oscar-ehdokkuutta ja voitti seitsemän palkintoa (muun muassa paras elokuva ja paras ohjaus).

”Mielestäni jokaisen tulisi nähdä se. Se on niin uskomattoman… Se on tehty tavalla, joka vaikuttaa syvästi. Olen tavannut ihmisiä, jotka olivat siellä noihin aikoihin ja heidän mukaansa todellisuus oli jotain vielä pahempaa kuin mitä elokuvassa esitetään”, Ozzy perustelee valintaansa ja lisää ensimmäisen Kummisetä-elokuvan tehneen myös suuren vaikutuksen.

Lisää luettavaa