Judas Priest -nokkamies uskoo lujasti heavy metalin ihmisiä yhdistävään voimaan: ”Muurit vain jakavat ihmisiä”

3.3.2019 23:14

Judas Priest -solisti Rob Halford esitti näkemyksiään heavy metal -musiikin voimasta albanylaisen Q103-radiokanavan hiljattaisessa haastattelussa.

Aiheen tiimoilta käydyssä keskustelussa nousi esiin myös miehen oma historia heavy metalin ja pukeutumisen raja-aitoja rikkovana ikonina. Edelläkävijän rooli ei ole koskaan helppo, mutta onko mies koskaan kyseenalaistanut asemaansa tai epäillyt itseään?

”Se on hieno aihe, tuo rajojen rikkominen ja muurien murtaminen. Tiedätkö mitä muurit tekevät? Ne vain jakavat ihmiset erilleen, luovat hiljaisuuden verhon, ja hieno juttu musiikissa on aina ollut sen kyky murtautua muurien läpi. Musiikki on kommunikaatiota, musiikki on tapa puhua toisillemme kappaleiden välityksellä niillä keikoilla joilla käymme.”

”Kun metal maniacit [Judas Priestin fanit] kerääntyvät yhteen, ottavat muutaman drinkin tai hengailevat parkkipaikalla ennen keikkaamme, tiedän että he juttelevat muustakin kuin musiikista, se on vain inhimillistä. Se kertoo heavy metalin voimasta ja kyvystä päästä kaikista ongelmista yli, johtuivatpa ne sitten minkälaisesta vihasta, suvaitsemattomuudesta tai ennakkoluuloista tahansa. Metal maniaceilla on upea kyky rakastaa ja auttaa toisiaan ja selviytyä vaikeista ajoista yhdessä, joten se on erittäin hieno juttu heidän elämissään. Kun vielä otetaan huomioon, että meitä on miljoonia ympäri maailman tekemässä hienoja juttuja rakastamamme musiikin tiimoilta…”

Halford vierailee seuraavaksi The Walking Dead -sarjasta tutun Norman Reedusin luotsaamassa, moottoripyöriin keskittyvässä Ride with Norman Reedus -ohjelmassa.

Lisää luettavaa