Judas Priestistä ovet paukkuen lähtenyt K.K. Downing seuraajastaan Richie Faulknerista: ”Kunnioitan häntä suuresti”

Downingin mukaan Rock & Roll Hall of Fame -gaalassa yhdessä esiintymisessä ei ollut mitään kiusallista tai outoa.
23.12.2022 17:36

Judas Priest nimettiin tänä vuonna mukaan Rock & Roll Hall of Fameen ja yhtye myös esiintyi syksyllä järjestetyssä gaalassa. Lavalle nousivat paitsi yhtyeen nykyiset jäsenet myös entiset jäsenet Les Binks sekä ovet paukkuen bändistä vuonna 2011 lähtenyt K.K. Downing, joka on lähtönsä jälkeen puhunut entisistä bänditovereistaan lähinnä happamaan sävyyn. Tuoreessa Metal Talkin haastattelussa Downingilta kysyttiin, tuntuiko tästä oudolta jakaa lava hänen tilalleen bändiin otetun Richie Faulknerin kanssa. Downing vakuuttaa, ettei asiassa ollut mitään outoa eikä hän tunne Faulkneria kohtaan minkäänlaista vihamielisyyttä.

”Onnistuimme juttelemaan ja joimme lavan yhdesä ja jopa jammailimme hieman. Se olisi voinut olla kiusallista, mutta ei ollut. Kunnioitan häntä suuresti ja tiedän, että hänellä on muitakin projekteja Priestin ohessa. Toivon hänelle kaikkea hyvää”, Downing sanoi ja lisäsi naurahtaen: ”Ainoat potentiaalisesti kiusalliset tilanteet olivat lavalla, kun jouduimme väistelemään toisiamme – pidän siitä että minulla on paljon tilaa ja olen aina tavannut juosta ympäri lavaa.”

”Minulla on tällä hetkellä paljon puuhaa ja aluksi ajattelin, että siitä tulee vain hirveästi hämminkiä. Haluanko vaivautua menemään Los Angelesiin saakka soittamaan kolme biisiä ja rikkomaan jään jätkien kanssa? Mutta sitten ajattelin asiaa tarkemmin – kyseessä on kuitenkin bändi, jonka pistin alulle 50 vuotta siten ja luultavasti katuisin sitä, jos en menisi. Niinpä hyväksyin heidän kutsunsa.”

Sekä Judas Priest -nokkamies Rob Halford että basisti Ian Hill ovat molemmat myös todenneet, että kohtaaminen Downingin kanssa sujui oikein hyvin eikä tuntunut kiusalliselta kummankaan puolelta.

”En ole vielä katsonut kuvamateriaalia illasta ja muistan vain lyhyet kanssakäymiset K.K.:n kanssa. Minähän aina juoksen ympäri lavaa kuin hullu drag queen. Mutta ne kanssakäymiset, mitä minulla Kenin ja Lesin kanssa oli, olivat mahtavia. Tuntui mahtavalta viettää se hetki yhdessä lavalla niin pitkän tauon jälkeen. Ja se osoittaa, millainen voima ja paino Rock Hallilla on ja mihin fiilikseen se pyrkii”, Halford kommentoi kuukausi takaperin KSHE-radion haastattelussa.

”Olin iloinen, että Ken ja Les tulivat, koska heitä tarvittiin siellä. He tulivat täysin omasta tahdostaan, mutta kuten sanoin, kävi ehdottomasti järkeen että olimme lavalla yhdessä. Teimme sen ja se oli maagista.”

Lisää luettavaa