Judas Priest -kitaristi sanoo olleensa valmis jäämään pois Rock & Roll Hall of Fame -juhlasta – ”Ei minun olisi tarvinnut olla siellä”

Vasemmalta oikealle: Richie Faulkner, Rob Halford ja Glenn Tipton.
Rob Latour / Shutterstock / All Over Press

Vaikkei Richie Faulkneria nimetty muiden mukana kunniagalleriaan, halusivat muut Priest-jäsenet hänet ehdottomasti lavalle kanssaan.

Heavy metal -ikoni Judas Priest nimettiin (vihdoin ja viimein) mukaan Rock & Roll Hall of Fameen marraskuun alussa järjestetyssä gaalassa. Yhtyeen entisistä ja nykyisistä jäsenistä mukaan kunniagalleriaan pääsivät laulaja Rob Halford, kitaristit K.K. Downing ja Glenn Tipton, basisti Ian Hill sekä rumpalit Scott Travis ja Les Binks. Yhtye myös esiintyi gaalassa, jossa se esitti kappaleitaan harvinaisesti kolmen kitaristin voimin: lavalle nousi Tiptonin ja ex-kitaristi Downingin lisäksi Downingin tilalle vuonna 2011 hypännyt Richie Faulkner.

Faulkner kertoi Metal Rulesin haastattelussa olleensa valmis antamaan valokeilan täysin Tiptonille sekä ensimmäistä kertaa bändin kanssa lavalla yhdessä nousseelle Downingille ja jäämään esityksestä itse sivuun. Muut Priest-jäsenet saivat hänet kuitenkin ylipuhuttua mukaan.

”Ei minun olisi tarvinnut olla siellä, mutta muut halusivat minut lavalle osana bändiä. He halusivat minut, vaikkei minua nimettykään mukaan. Se oli hieno ele heiltä ja minun näkökulmastani olin vain iloinen voidessani antaa heille tukea. Olihan se hieno ilta”, Faulkner toteaa.

”Tietääkseni Priestiä ei ole koskaan aiemmin nähty kolmen kitaristin kanssa, joten se, että olin osa sitä… olihan se hieno kokemus. Oliko se ainutkertaista tai jotain, mitä nähdään kenties lisää tulevaisuudessa, kuka tietää? Mutta jos se oli vain se yksi hetki, se oli jotain, jota muistella lämmöllä. Se oli fantastista.”

Halford vahvisti erillisessä KSHE:n haastattelussa, että Faulkner oli valmis antamaan paikkansa kokonaan Downingille, mutta muut halusivat hänet mukaan. Laulaja sanoo Faulknerin läsnäolon olleen hänelle itselleen hyvin tärkeä asia erityisesti siksi, että kitaristi selvisi viime vuoden syksyllä Priestin keikan loppumetreillä sattuneesta vakavasta aortan repeytymisestä, joka oli vähällä koitua tämän kohtaloksi.

”[Faulkner] sanoi, että hänestä tuntuu, ettei hänen kuuluisi olla lavalla. Sanoin hänelle: ’Richie, kyllä sinun kuuluu. En osaa edes pukea sitä sanoiksi – minulla vain on se tunne. Tunnen, että sinun pitää olla kanssamme sillä lavalla’. Samaa mieltä olivat kaikki muutkin”, Halford sanoo.

”Oli ehdottoman tärkeää, että hän nousi lavalle ja näytti ihmisille selviytymisen ihmeen sekä miten mahtavia asioita nykylääketiede saa aikaan. Se ja jumalallinen väliintulo pitivät Richien yhä keskuudessamme.”