K.K. Downing toivoo Rock And Roll Hall Of Famen saattavan Judas Priestin ja ex-kitaristin taas yhteen

Downing pitää Hall Of Fameen pääsyä suurena kunnia-asiana.
23.10.2019 15:07

Kitaristi K.K. Downing erosi heavy metal -legenda Judas Priestistä vuonna 2011 ja on viime vuosina laukonut toisinaan hyvinkin kitkeriä kommentteja entisistä bänditovereistaan, mutta toisinaan taas haaveillut jälleennäkemisestä ja yhdessä lavalle nousemisesta. Nyt kun Judas Priest on jälleen ehdokkaana Rock And Roll Hall Of Fameen, Downing toivoo tilaisuutensa tulleen ja kertoo eonmusicin haastattelussa olevansa enemmän kuin avoin ajatukselle yhdessä esiintymisestä Hall Of Fame -gaalassa, mikäli yhtye valitaan mukaan kunniagalleriaan.

”En ole varma, miten tämä kuvio menee – ovatko kaikki ehdolla olevat tyypit kuten minä ja (entinen rumpali) Les Binks, oikeutettuja soittamaan? En tiedä, miten se toimii, mutta ehkä se vielä selviää. Kuvittelisin kuitenkin, että ihmiset pystyisivät edes yhden päivän ajan suhtautumaan asiaan järjellä. Olemme kaikki kantaneet oman kortemme kekoon ja sitä on syytä juhlia ja ylistää. Se on asia, josta voimme olla kiitollisia”, Downing tuumaa.

”Tuskin se ketään ainakaan satuttaisi, tiedäthän? Sanotaan, että hautajaiset saattavat ihmisiä yhteen – ei sillä, että vertaisin Hall Of Famea hautajaisiin! – mutta tällä voi olla hieman samansuuntaista vaikutusta. Se antaa mahdollisuuden tulla yhteen, nousta lavalle ja nauttia hetkestä.”

Hall Of Fame on saanut osakseen paljon kritiikkiä erityisesti siitä, ketä ja millä perustein kunniagalleriaan on vuosien saatossa nimetty mukaan. Esimerkiksi se, että tänä vuonna ehdolla olevat Judas Priest, Motörhead ja Thin Lizzy puuttuvat vielä joukosta, herättää monissa hämmennystä. Monet artistit, kuten muun muassa Iron Maidenin Bruce Dickinson ja Nine Inch Nailsin Trent Reznor, ovatkin todenneet, etteivät anna Rock And Roll Hall Of Famelle mitään painoarvoa. Downingille asialla on kuitenkin merkitystä.

”Jopa kaikkein isoimmilta bändeiltä voi mennä elinikä päästä edes ehdokkaaksi. Black Sabbathilläkin kesti kauan (yhtye nimettiin kunniagalleriaan vuonna 2006), joten ensin pitänee ilmeisesti tulla tarpeeksi vanhaksi”, Downing toteaa.

”Samalla tavalla kuin vaikkapa urheilu- tai elokuvamaailmassa, jos haluat myöhempinä vuosinasi katsoa taaksepäin uraa ja elämääsi, voit aina vilkaista palkintokaappiin. Ei ole todellakaan helppo nakki päästä Hall Of Fameen eivätkä kaikki siihen pysty.”

Lisää luettavaa