Kaikki me lähdemme täältä joskus – Ozzy Osbourne pohtii tuoreessa haastattelussa kuolemaa

Ross Halfin / WENN.com / AOP

Musiikkimaailma on seurannut viime vuodet sydän syrjällään Ozzy Osbournen vaiheita. Ozzyn suunnalta on kantautunut huonoja uutisia yksi toisensa perään, ja viimeisimmäksi miehen uutisoitiin sairastavan Parkinsonin tautia. Jäähyväiskiertue on edelleen suunnitelmissa, mutta kyllä 71-vuotias Osbourne tuntuu olevan niin hauras, että vähän sydäntä kylmää.

Kerrang! pääsi jututtamaan Black Sabbath -ikonia ensimmäisenä mediana sen jälkeen, kun Parkinsonin taudista kerrottiin julkisuuteen. Nettiin ladattu osio haastattelusta tuntuu melko kolkolta, kun Ozzy pohtii vääjäämättömästi lähestyvää elämän päätepistettä.

”Kyllä minä ajattelen sitä, mutta en murehdi sitä”, Ozzy sanoo.

”En minä ole enää täällä viidentoista vuoden päästä, mutta en tuskaile sen asian kanssa. Kaikkihan me lähdemme täältä joskus.”

Kuolemaa enemmän Ozzya harmittaa sairastelun myötä vaikeutunut eläminen. Kaikkien onnettomuuksien ja hässäköiden keskellä jäljellä olevasta ajasta nauttiminen on välillä työlästä.

”Olenko nyt onnellinen? En. Terveyteni ei ole tallella. Se on ollut kova isku, mutta olen täällä yhä”, Osbourne sanoo.

”Itse asiassa murehdin kuolemista enemmän nuorempana kuin nykyään. Nyt yritän vain iloita kaikesta niin paljon kuin mahdollista, vaikka se on joskus todella vaikeaa.”

Mikäli kaikki menee putkeen, Ozzyn voi nähdä Suomessa 7. joulukuuta. Suurten artistien ”viimeisiin keikkoihin” on oppinut suhtautumaan kyynisesti ja varauksella, mutta Ozzyn suhteen on kyllä täysin mahdollista, että se on ihan oikeasti viimeinen tilaisuus nähdä tämä herra Suomen kamaralla.