Kävipä kerran niinkin, että Anthrax-kitaristi ja Metallican basistilegenda päätyivät pidätetyiksi pitkien hiusten ja viisastelun takia Englannissa

https://www.youtube.com/watch?v=UDtqq_Fw-9E

Anthraxin kitaravelho Scott Ian käväisi äskettäin promoamassa Access All Areas: Stories From A Hard Rock Life -kirjaansa New Yorkissa. Yleisön kysymyksiin tilaisuudessa vastaillut mies sai vastattavakseen tiedustelun aiheesta, mikä mahtaa olla hänen lempitarinansa edesmenneestä Metallica-basisti Cliff Burtonista. Tästä innostuneena Ian muistelee kertaa, jolloin poliisi ratsasi Metallican vuokraaman asunnon Lontoossa.

— Poliisit ajattelivat että koska meillä on pitkät hiukset, meillä täytyy olla huumeita. Vaikka sanoimme, että ei meillä ole mitään, he sanoivat: ’Noh, voisimme ottaa teidät silti talteen epäiltyinä.’ Olin että, ’Kiva nähdä, ettei teillä ole mitään tähdellisempää tekemistä’. Viisasteluni ei oikein auttanut asiaa. Meidät korjattiin talteen ja minut heitettiin alusvaatteisillani betoniselliin jossa oli vain yksi pieni ikkuna ovessa ja helkkarin kylmä.

Vaikka Ianilla ja Burtonilla ei ollutkaan huumausaineita niin sanotusti päällä, jälkimmäinen oli kuitenkin jemmannut asuntoon ”valtavan pussin hippaheinää”. Kaksikon kannalta onnekkaasti viranoimaiset eivät kuitenkaan hoksanneet tarkastaa basistin patjan alustaa asumusta tutkiessaan. Näinpä herrat saivat huokaista helpotuksesta ja lopulta kaksikko kiikutettiin pahoillaan olevan poliisipäällikön pakeille.

— Päällikkö alkaa pahoitella tapahtumia ja minä olen ihan että, ”Hetkinen, kaikki on siis kunnossa?” Menetin täysin malttini ja huusin kaverille päin naamaa varmaan kolmisen minuuttia. ’Asianajajani ottaa yhteyttä!'”