Kiss-nokkamies modernista rockista: Liian kasvotonta ja keskenään samankaltaista

Paul Stanley kaipaa rockilta spontaanisuutta ja epätäydellisyyttä.
3.4.2018 09:01

Legendaarisen rockyhtye Kissin laulaja-kitaristi Paul Stanley kertoi hiljattain Business Jet Travelerille myöntämässään haastattelussa, mikä tämän päivän rockmusiikissa on hänen mielestään pielessä.

– Liian suuri osa siitä on kasvotonta ja samanlaista keskenään. Kun siihen lisätään autotune ja koneelliset biitit, menetetään jotain, mikä teki aiemmasta musiikista niin mahtavaa. Rakastimme Motownia, Philadelphia-soundia ja Beatlesin aikakautta sen epätäydellisyyden ja spontaaniuden vuoksi ja sitä ei nykypäivän musiikissa ole, Stanley pohtii.

Stanleyn mielestä sosiaalinen media ja internet ovat osasyyllisiä tähän edellämainittuun muutokseen. Kiss-hahmo toteaakin olevansa tyytyväinen, että sai aloittaa uransa niin sanotusti ”vanhaan hyvään aikaan”.

– Juttelin pari päivää sitten Rod Stewartin kanssa ja totesin, että ”Enpä haluaisi aloittaa uraani tänä päivänä” ja hän vastasi, että aamen. Maailma on hyvin erilainen. Tulonlähteet ovat kaventuneet ja on paljon enemmän harmaata aluetta ja bändejä.

– Mielestäni sosiaalinen media ja internet ovat tehneet musiikista homogeenista. Ennen bändejä ja artisteja oli paljon vähemmän ja ne erosivat toisistaan suuresti. Eikä ollut sellaista tilannetta, jossa pitää joko ottaa vastaan sinulle tarjottu korvaus musiikistasi tai joku ottaa sen ilmaiseksi.

Lisää luettavaa