Kissin alkuperäisnelikon esiintymisessä jäähyväiskeikalla ei ole mitään järkeä, sanoo Paul Stanley

Fanit lienevät eri mieltä, mutta Stanleyn tulokulma on ymmärrettävä.
20.10.2023 08:47

Kiss soittaa (ainakin omien sanojensa mukaan/nykyisessä muodossaan) viimeiset keikkansa joulukuun alussa New Yorkin Madison Squre Gardenissa. Useimmat fanit toivovat, että jäähyväiskeikoilla nähtäisiin bändin alkuperäisnelikko Paul Stanley, Gene Simmons, Ace Frehley ja Peter Criss vielä kerran yhdessä lavalla, mutta mitä lähemmäs keikkoja päästään, sitä epätodennäköisemmältä tämä reunion näyttää. Tuoreessa Ultimate Classic Rockin haastattelussa laulaja-kitaristi Stanley toteaa jälleen, etteivät Frehley ja Criss tule olemaan mukana.

”[The End of the Road -jäähyväiskiertue] juhlistaa bändiä ja sen yli 50 vuotta kestänyttä elinkaarta. Se ei ole vain alkuperäiskokoonpanon juhla. Niin tärkeä kuin se kokoonpano olikin, voin sanoa, että emme olisi nyt tässä ilman sitä, mutta emme olisi tänään tässä heidän kanssaan”, Stanley toteaa.

Asiaan vaikuttaa myös se, että Frehley ja Criss vaativat Stanleyn ja Simmonsin mielestä vierailustaan kohtuuttomia korvauksia sekä liikaa taiteellista päätäntävaltaa.

”Siinä ei ole mitään järkeä antaa kenenkään tulla määräilemään. Me olemme hyvässä iskussa ja bändi on nyt fantastinen. En halua pilata [jäähyväiskiertueen] juhlintaa enkä nykyistä tilannetta ylipäänsä. Asiat ovat nyt hyvin.”

Tämähän ei ole ensimmäinen kerta kun Kiss on jäähyväiskiertueella. Stanley tiedostaa tämän ja vakuuttaa, että tilanne on nyt täysin eri kuin muinoin.

”Skeptikot ovat varmasti vetäneet yhtäläisyyksiä kiertueeseen, jonka teimme [vuosina 2000-01]. Mutta olosuhteet olivat silloin aivan erilaiset. Tämä päätös perustuu realiteetteihin ja siihen, ettei mitään voi tehdä ikuisesti. Siihen on syynsä, miksei baseballissa, jalkapallossa tai muussakaan urheilulajissa ole yli 70-vuotiaita pelaajia. On uskomatonta, että me olemme päässeet näinkin pitkälle – me olemme säännön vahvistava poikkeus mitä rockbändeihin tulee.”

Lisää luettavaa