Kitaristi John 5 kommentoi väitteitä, että Mötley Crüe turvautuu keikoilla taustanauhoihin – ”Se olisi ihan typerää”

Kitaristi vakuuttaa bändin soittavan sataprosenttisesti livenä.
11.5.2023 09:55

Monet ovat syyttäneet viime vuonna paluun keikkalavoille tehnyttä Mötley Crüeta siitä, että bändi ei soita keikoillaan soittimiaan livenä vaan musiikki tulee enemmän tai vähemmän etukäteen äänitetyiltä taustanauhoilta. Näin on väittänyt muun muassa ex-kitaristi Mick Mars, joka jäi sivuun (tai jos Marsilta itseltään kysytään, savustettiin ulos) bändin kiertuekokoonpanosta viime syksynä. Bändin edustajat ja basisti Nikki Sixx ovat luonnollisesti järjestäen tyrmänneet tällaiset väitteet.

Nyt väitteisiin on ottanut kantaa myös Marsin tilalle bändin kitaristiksi kiinnitetty John 5, joka antoi ensimmäisen haastattelunsa sen jälkeen, kun tämä pestattiin bändiin. Kitaristi vakuuttaa Trunk Nationin haastattelussa, että se, mitä yleisö kuulee, on sataprosenttisesti livenä soitettua.

”Meillä on treeneissä käytössä systeemi, että jos joku mokaa, heitämme rangaistuslipun hänelle. Jos kuuntelette keikkataltiointejamme, kuulet soittomokia. Koska se on liveä. Jos kuuntelet NFL-esiintymistämme, Home Sweet Homessa on väärä ääni. Jos käyttäisimme nauhoja, laittaisimmeko sinne sellaisen mokan? Se olisi ihan typerää”, John 5 toteaa.

”Kyllä, käytämme teknologiaa avuksemme taustalauluissa, introissa, loppusoitoissa, sireeneissä, torvissa ja sen sellaisissa. Niin on tehty jo Dr. Feelgood -ajoista saakka. En kiellä, etteikö niin tehtäisi, koska ne ovat asioita, joita emme saa itse toisinnettua. Mutta minä, Nikki, Tommy (Lee, rumpali) ja Vince (Neil, laulaja) hoidamme osuutemme ihan itse lavalla.”

John 5 sanoo Mötley Crüen riveihin astumisen olleen lopulta hyvin helppoa ja vaivatonta, mistä on pitkälti kiittäminen sitä, että hän ja Nikki Sixx olivat jo entuudestaan hyvin läheisiä ystäviä.

”Viestittelemme jatkuvasti. Lähetämme toisillemme joululahjoja ja sen sellaista. Kun tieto pestistäni julkistettiin, hän oli ensimmäisten joukossa laittamassa minulle viestiä. ’Hyvin se menee’, hän kirjoitti. Kyse ei ole siis siitä, että joukkoon hyppää joku täysi muukalainen. Kunnioitamme toisiamme suuresti”, John 5 sanoo.

Lisää luettavaa