L.A. Guns -nokkamies puolustaa Mick Marsia, lyttää Mötley Crüen maan rakoon – ”Vitun kammottava bändi”

Phil Lewis sanoo kitaristi Marsin olleen ainoa hyvä asia bändissä.
20.4.2023 08:23

L.A. Guns -yhtyeen laulaja Phil Lewisilta kysyttiin hiljattain Thomas S. Orwatin Rock Interview’ssa, mitä tämä ajattelee Mötley Crüen ja Mick Marsin tilanteesta, sotkusta, jonka vuoksi yhtye on viime aikoina ollut otsikoissa sekä Marsin väitteistä, että hän oli bändin edellisellä kiertueella ainoa, joka soitti sataprosenttisesti livenä muiden turvautuessa kokonaan tai osittain taustanauhoihin. Lewis sanoo olevansa asiassa Marsin puolella, vaikkei pidäkään koko Mötley Crüesta.

”He ovat vitun kammottava bändi. Ovat aina olleet. Ja nyt bändin ainoa hyvä soittaja, ainoa hyvä tyyppi on heivattu pois”, Lewis toteaa.

”En koskaan pitänyt heistä enkä ostanut heidän levyjään. En voinut sietää Girls, Girls, Girlsiä. Vihasin sitä kaikkea. Silloin tällöin Nikki (Sixx, Mötley Crüe -basisti) noteerasi minut eikä hän pidä minusta. Minua ei kiinnosta, mitä hän minusta ajattelee, koska mielestäni hän on teeskentelijä.”

”Se on luksuselämän rangaistus. Hän on tyyppi, josta tuli miljonääri niin nuorena, ettei hänen sosiaaliset taitonsa kehittyneet. Aivan kuin lintu, joka lähtee pesästä vaikkei osaa lentää. Sama koskee heitä muitakin, he eivät ole sosiaalisilta taidoiltaan hyviä. Mutta Mick on eri luokkaa, koska oli jo sen verran vanhempi ennen suosiota.”

”Suosio voi usein olla myös rangaistus. Heidän saappaissaan on varmasti todella tuskallista, kun heitä on jumaloitu niin pitkään ja nyt heitä sanotaan huijareiksi, Milli Vanilliksi soittimien kanssa. Sen täytyy satuttaa heitä todella paljon.”

Lewisin mielestä Mötley Crüe teki myös suuren virheen pestatessaan Marsin tilalle John 5:n. Lewisin mukaan paras vaihtoehto olisi ollut L.A. Gunsin perustaja Tracii Guns, jonka kanssa Nikki Sixx muinoin soitti Brides of Destruction -superbändissä.

”John 5 ei todellakaan sovi joukkoon. Tracii olisi ollut täydellinen. Hän on Hollywoodista ja samanlainen nulikka kuin he. Se olisi ollut täydellinen yhdistelmä. Mutta Tracii ei ole trendikäs. Sen täytyy olla joku vitun Rob Zombie -tyyppi tai Lenny Kravitzin vaimo tai ex-tyttöystävä tai joku sellainen. Joku muodikas ja tärkeä ihminen. Koska se saa heidät tuntemaan itsensä tärkeiksi. Heidän olisi pitänyt valita Tracii, mutta olen iloinen, että he mokasivat eivätkä palkanneet häntä.”

Entä ottaisiko Lewis itse vastaan pestin Mötley Crüessa, jos tälle tarjottaisiin 50 miljoonaa dollaria Vince Neilin paikasta?

”Totta helvetissä! Minun tarvitsisi vain seistä lavalla, aukoa vähän suuta, keikuttaa persettä ja pukeutua kuten haluan. 50 miljoonaa? Eiköhän lähdetä!” Lewis nauraa.

Lisää luettavaa