KK Downing hermostui Judas Priest -toverinsa Ian Hillin puheista: ”Pelkkää potaskaa!”

KK Downing ja Glenn Tipton vuonna 2009.
AOP

Nihkeily entisten ja nykyisten Judas Priest -jäsenten ympärillä jatkuu jatkumistaan. Yhtyeestä vuonna 2011 eronnut KK Downing vieraili hiljattain Cobras & Fire -podcastin haastateltavana, ja keskustelun aikana kitaristilta irtosi jälleen kärkeviä kommentteja. Haastattelun nosti esille Blabbermouth.

Kaiken takana on basisti Ian Hillin taannoinen haastattelu, jossa käytiin läpi syitä sille, miksi Judas Priest ei pyytänyt Downingia takaisin yhtyeeseen, kun kitaristi Glenn Tipton jättäytyi kiertueelta sivuun Parkinsonin taudin vuoksi. Hill sanoi, ettei Downingia harkittu tuuraajaksi, koska Tiptonin osuudet eivät olleet koskaan Downingin heiniä. Kun Downing jättäytyi aikanaan pois kyydistä, hänen tilalleen pestattiin Richie Faulkner, ja Faulkner on ja pysyy hommassaan. Downingin vanhat osuudet ovat siis hoidossa, ja bändi tarvitsi jonkun toisen soittamaan Tiptonin osuudet.

”Tipton ja Downing ovat erinomaisia kitaristeja, mutta he ovat tyyleiltään aivan erilaisia. Ei olisi kuulostanut oikealta, jos Downing olisi soittanut Tiptonin juttuja”, Hill sanoi.

Downing ei tällaiselle järkeilylle lämpene.

”Tuo nyt on täyttä potaskaa”, Downing tuumaa podcast-haastattelussa.

”Jos olisin liittynyt bändiin, olisin tietysti ottanut vanhan roolini – sitä ihmiset minulta odottavat – ja Richie soittaa jo nyt Tiptonin osuuksia. Ei se koskaan olisi mennyt niin, että minä olisin soittanut Tiptonin juttuja ja Faulkner minun.”

Downing loiventaa hieman sävyään vakuuuttamalla, että hän arvostaa Hilliä edelleen suuresti. Kaksikolla on paljon yhteistä historiaa.

”Olimme kuin veljet, kävimme jo esikoulua yhdessä”, Downing sanoo.

”Mutta en ole aivan tyytyväinen kaikkeen, mitä hän sanoo. Hän sanoo välillä, etteivät fanit kaipaa enää Downingia tai että Richie on tuonut uutta energiaa bändiin. Ja minä ajattelen, että kuules kaveri, viimeisellä yhteisellä kiertueella minä olin se energia. Jouduin hidastamaan tahtia, jotta muut pysyisivät mukana.”

Judas Priest esiintyy Ozzy Osbournen kanssa Helsingin Hartwall-areenalla 24.2.2019. Soundi on tapahtuman yhteistyökumppani.