KK Downing väleistään Judas Priestiin: ”Molemminpuolinen kunnioitus on katoamassa”

KK Downing.

Ex-kitaristi sanoo, ettei hänen tarkoituksenaan ole koskaan ollut polttaa siltoja hevijättiläiseen.

Heavy metal -ikoni Judas Priestistä vuonna 2011 lähtenyt kitaristi KK Downing julkaisee 18. syyskuuta Heavy Duty: Days And Nights In Judas Priest -omaelämäkertateoksensa. Downing on kirjoittanut kirjan yhdessä kirjailija/toimittaja Mark Eglintonin kanssa, joka on aiemmin työstänyt muun muassa Pantera-basisti Rex Brownin ja Behemothin Adam ”Nergal” Darskin kirjoja.

Downing vieraili elämäkertansa tiimoilta hiljattain Iron City Rocks -podcastissa ja totesi, että hänen mahdollinen paluu Judas Priestin riveihin on hetki hetkeltä epätodennäköisempää eivätkä hänen ja muiden jäsenten välit ole enää kovinkaan lämpimät. Downing ei itse osaa sanoa syytä, miksi näin.

”Yritin lähteä hienotunteisesti ja hissuksiin, mutta sitten lehdissä alettiin kirjoitella juttuja. En tiedä, ehkä siinä tapahtui väärinymmärryksiä mutta näitä asioita vain tapahtui ja molemminpuolinen kunnioitus on katoamassa. Tarkoitukseni ei missään vaiheessa ole ollut polttaa siltoja – tässä iässä sellainen ei ole hyvä idea”, Downing toteaa.

”Toivoisin vain, että olisimme sellaisissa väleissä, että voisimme tavata, kätellä ja halata toisiamme ja pitää välimme kunnossa. Olen varma, että se aika tulee vielä.”

Kuuntele Downingin Iron City Rocks -haastattelu kokonaisuudessaan alta löytyvältä soittimelta (tai täältä, mikäli soitin ei näy/toimi).

Downing on ollut julkisuudessa hyvin vähäpuheinen Priestistä eroamiseen liittyneistä syistä ja tapahtumista, mutta tämä paljasti hiljattain Vintage Rockille antamassa haastattelussaan, että hänen ja muiden jäsenten välit olivat kylmenneet jo tuolloin siihen pisteeseen, että Downing sai yksinkertaisesti tarpeekseen. Hänestä tuntui, ettei bändi toiminut enää demokraattisesti ja tiettyjen jäsenten soolourat menivät yhtyeen edelle.

”Rob [Halford] ja Glenn [Tipton] touhusivat pitkään soolona ja se alkoi häiritä. En edes maininnut tätä kirjassani, mutta esimerkiksi Rob julkaisi kaksi levyä ja kiersi soolona vuoden ennen lähtöäni. Ja sitten he sanoivat, että ’KK, sinun pitää alkaa tehdä materiaalia viiden biisin ep-levylle’. Minä olin, että mitä helvettiä, Rob on julkaissut vuoden aikana kaksi levyä ja me teemme vain ep:n? Jokin on nyt pielessä. Liika on liikaa ja minä lähdin.”