Kuka soittaa hologrammi-Zappan rinnalla? Pahamaineisesta Frank Zappa -kiertueesta julkaistiin lisätietoja

Frank Zappa.

Muun muassa Rolling Stone uutisoi Frank Zappan musiikkia esittävän hologrammikiertueen kokoonpanosta. Vuonna 1993 menehtyneen Zappan perikunta juhlistaa musiikillisen neron muistoa (ja käärii samalla jonkun verran tuloja) The Bizarre World of Frank Zappa Hologram -kiertueella, jolla Zappa itse on mukana hologrammin muodossa. Ilmeisesti Dio-kiertueen laimea vastaanotto ei ole säikäyttänyt tätä porukkaa.

Kiertueella ovat mukana ainakin Steve Vai, Ray White, Mike Keneally, Scott Thunes, Robert Martin, Joe Travers, Warren Cuccurullo, Ian Underwood, Vinnie Colaiuta, Napoleon Murphy Brock, Arthur Barrow ja Ed Mann. Muusikot ovat esiintyneet Zappan rinnalla oikeassakin elämässä, kuka missäkin vaiheessa.

Rolling Stonen sivuilta voi lukea myös yksityiskohtaisen selonteon Zappan perikunnan sisäisistä riidoista, jotka antavat uudelle kiertueelle varsin ikävän sivumaun. Esimerkiksi isänsä musiikkia vuosikaudet soittanut Dweezil Zappa on riitautunut katkerasti Zappa-säätiön johdossa istuvan veljensä Ahmetin kanssa, ja ensin mainitun omia Zappa-konsertteja on yritetty estää jopa lakimiesten välityksellä. Ei olisi Frank varmaan iloinen, jos tämän kaiken näkisi.