Kypck julkaisi viimeisen albuminsa – myös Ukrainan sodan kauhuista muistuttava video julki

18.8.2023 11:47

Näin on tänään saatu Kypckin viides ja viimeinen levy maailmaan. Sami Lopakan luotsaama, venäjäksi kappaleensa esittänyt yhtye on päättänyt lopettaa nykymallisen toimintansa, ja viimeiset Kypck-keikat soitetaan ensi vuoden aikana. Orkesterin muusikot kyllä jatkavat musisoimista samalla kokoonpanolla, mutta vastedes laulukielenä on englanti ja nimikin on eri.

Syy Kypckin hautaamiseen löytyy tietysti Ukrainan sodasta. On mahdotonta jatkaa Venäjä-teemalla samaan aikaan kuin Ukrainassa käydään brutaalia sotaa, jossa siviiliuhreja syntyy jatkuvasti. ”Kreml on eristänyt Venäjän muulta maailmalta aloittamalla sodan, hyökkäämällä toiseen itsenäiseen maahan ja terrorisoimalla. Siinä menee punainen viiva. Kulttuurillinen yhteistyö kuten kiertueet ovat nyt mahdottomia ja nykyisten lakien vuoksi meitä vastaan voidaan nostaa syytteet, jos ylitämme rajan, koska puhumme ääneen siitä, mikä on totuus ja olemme muun muassa kirjoittaneet tämän lausunnon. Tämän bändin jatkaminen ja Venäjällä kiertäminen on yksinkertaisesti mahdotonta”, bändi totesi sosiaalisen median päivityksessään heinäkuussa.

Kypckin viimeisen albumin nimi on Prestuplenija protiv tšelovetšestva, joka kääntyy suomeksi muotoon Rikokset ihmisyyttä vastaan. Tuoreen videonkin kuvasto on otettu Ukrainan sodan keskeltä, eli varsin selväksi tehdään, kenen rinnalla Kypck seisoo. Katso video ylempää, ja koko albumin voi tarkastaa vaikkapa kaikenmoisista suoratoistopalveluista. Bändin voi nähdä seuraavan kerran keikalla 25. elokuuta Tampereen YO-talolla.

Lisää luettavaa