”Lemmy ei taipunut” – Motörhead-rumpali olisi halunnut lykätä bändin viimeiseksi jäänyttä kiertuetta

Mikkey Deen mukaan kiertue oli hyvin haastava.
9.5.2024 08:41

Motörheadin syksyllä 2015 tekemä 40-vuotisjuhlakiertue jäi bändin viimeiseksi ikonisen nokkamies Lemmy Kilmisterin menehdyttyä 28. joulukuuta 2015. Tuoreessa Riki Rachtman’s Cathouse -podcastissa yhtyeen rumpali Mikkey Dee sanoo näin jälkikäteen ajateltuna olleen ihme, että trio ja varsinkin terveysongelmien kanssa paininut Lemmy ylipäänsä selvisivät kiertueesta.

”Se oli hyvin haastava. Minä yritin saada sitä lykättyä myöhemmäksi. Meillä oli vaikeuksia ja ehdotin, että ehkä meidän kannattaisi pitää taukoa. Mutta Lemmy ei taipunut. Hän sanoi: ’Ei missään nimessä, tämä kiertue täytyy tehdä’. Hän halusi vain olla lavalla, koska sellainen hän oli. Mutta meillä oli haasteita, koska Lemmy alkoi olla hyvin sairas – sairaampi kuin ennen – ja väsynyt ja sellaista. Se oli hyvin vaikea kiertue”, Dee sanoo.

”Jos minä ja Phil (Campbell, kitaristi) annoimme itsestämme 150 prosenttia, Lemmy antoi varmasti 500 prosenttia selvitäkseen niistä keikoista. Me soitimme viimeisen keikkamme 11. joulukuuta Berliinissä ja Lemmy menehtyi 28. päivä eli vain pari viikkoa myöhemmin. Ja hän rokkasi täysillä. Nyt kun ajattelen asiaa niin se tuntuu mahdottomalta. Voit siis vain kuvitella, miten paljon vaivaa hän näki pysyäkseen lavalla.”

”Minä sain kaikenlaisia ideoita… Lemmyllä oli selkävaivoja ja hän sanoi basson painavan niin paljon että hänen selkänsä oli kuin tulessa. Se liittyi varmasti hänen sairauksiinsa, mutta hänellä oli siis selkävaivoja ja hän joutui pitämään painoa yhdellä jalalla kerrallaan. Ehdotin Lemmylle, että mitä jos vaikka istuisit baarijakkaralla. ’En varmasti, oletko hullu? En koskaan istu keikalla’, hän vastasi. Hän ei silloinkaan suostunut kompromisseihin tai muuttamaan mitään. Joten kaikki kunnia hänelle. Hän todellakin lähti saappaat jalassa.”

Lisää luettavaa