Megadeth-luotsi perimmäisten kysymysten äärellä – Dave Mustaine arvioi, kauanko pystyy vielä jatkamaan musiikin parissa

17.12.2023 16:51

Megadeth-pomo Dave Mustainelta tiedusteltiin The SDR Showssa, kuinka monta levyä miehestä vielä irtoaa.

”Juttelin tästä juuri tuossa päivänä muutamana”, Mustaine vastaa. ”Jos albumien välissä vierähtää kaksi vuotta — jos pystyn julkaisemaan niitä nopeaan tahtiin — se vie luultavasti pikemminkin kolme vuotta, mutta sanotaan nyt että kaksi. Julkaisen siis albumin. Meillä menee vielä vähintään vuosi tämän [The Sick, The Dying… And The Dead!] kanssa. Joten sen kanssa jatketaan vuoteen 2025. Suunnittelemme parhaillaan kaikenlaisia juhlakiertueita. Rust in Peace täyttää 25 tai 30 vuotta ensi vuonna [Rust in Peace julkaistiin vuonna 1990], ja kaikkea tuollaista. Ja jos valmistaudumme sulkeutumaan studioon, siinä menee noin vuosi. Sitten onkin jo 2026. Toiset kaksi vuotta, 27 ja 28. Sitten palaamme studioon. Teemme kaksi levyä lisää. Tulen olemaan 70-vuotias vuonna 2031.”

”Luulenko että kykenen jatkamaan musiikin tekemistä? Modernin lääketieteen edistysakelien myötä — juttujen kuten medbed”, Mustaine jatkaa ja viittaa väitteisiin salaisista ihmisiä parantavista sängyistä. ”Kaikkia hulluja uusia juttuja, mitä annetaan eri kroonisista sairauksista kärsiville ihmisille, kuten minulle kipujen ja syövän kohdalla… se on remissiossa. En ajattele, että ’voi minua poloista.’ En todellakaan. Minä voitin. Päihitin syövän ja jatkan taistelua sen loitolla pitämiseksi.”

”Sanotaan, että teen kolme levyä ja se vie yhdeksän vuotta”, Mustaine lisää. ”Siihen on vielä aikaa. Mietin että missä kunnossa tulen realistisesti olemaan seitsemänkymppisenä. Ja pakko sanoa, että tunnen oloni tällä hetkellä erittäin hyväksi. Treenaan, teen aerobista ja syön edelleen hyvin, en juo alkoholia juuri lainkaan ja pidän huolta itsestäni. Jos jotain ei mene pahasti pieleen, näen että voisin elää kahdeksankymppiseksi tai hyvällä tuurilla yhdeksänkymppiseksi.”

Mustaine kertoi sairastavansa kurkkusyöpää kesällä 2019. Sittemmin muusikko on saanut lääkäreiltään terveen paperit.

Lisää luettavaa