Megadeth-luotsi raivostui taannoin Judas Priestin roudarille – avautuu nyt tapauksen taustoista: ”Amatöörien puuhastelua”

27.8.2022 21:07

Megadeth-kippari Dave Mustaine herätti viime kuun alkupuolella huomiota ripitettyään kovin sanoin roudaria Barcelona Rock Fest -tapahtumassa. Kyseinen roudari testaili tuolloin Judas Priestin kalustoa kesken Megadethin setin.

Taukojen minimoimiseksi Barcelona Rock Festillä hyödynnettiin kahta viereikkäistä lavaa, joilla artisteja vuoroteltiin.

Mustaine muisteli välikohtausta TalkShopLiven haastattelussa.

”Sain hiljattain raivonpurkauksen lavalla, ja se oli yksi harvoista kerroista viime vuosien aikana”, Mustaine sanoo. ”Eikä se johtunut siitä, että joku teki jotain ja reagoin vain siihen. Se oli kolmas kerta kun meille kävi jotain, ja tuumin että nyt riittää.”

”Soitimme Belgiassa Graspopissa [Graspop Metal Meeting]”, Mustaine jatkaa. ”Whitesnaken henkilökunta katsoi asialliseksi tehdä soundcheckin settimme aikana. Amatöörien puuhastelua. Sitten Deep Purple teki saman pari päivää myöhemmin Hellfestissä [Ranskassa]. Lisää amatöörejä. Tiedän ettei bändi olisi toiminut niin. Ja sitten kun sama tapahtui viimeisen kerran, kiertueemme viimeisellä keikalla, kyse oli Judas Priestin väestä. Minulta paloi hihat. Melkein menin sinne sanomaan jotain päin tyypin naamaa, sillä olin niin vihainen.”

Mustaine painottaa, että ei syytä tapauksesta Whitesnaken, Deep Purplen tai Judas Priestin jäsenistöä.

”Tätä voi tarkastella kahdesta eri kulmasta”, mies toteaa. ”Se oli täydellistä ammattitaidottomuutta henkilökunnalta ja lavamanagereilta sekä festivaalien tuotantoportaalta.”

”Luulenko että promoottori teki sen? Ei, en usko niin”, Mustaine jatkaa. ”Luulenko että bändien jäsenet ovat vastuussa? Ei, en usko. Itse asiassa viimeistelimme juuri työstämämme Judas Priest -tribuuttikappaleen, ja jos uskoisin bändin olleen vastuussa, olisin jättänyt biisin teon kesken.”

”Monet kiertuehenkilökunnasta eivät saa erityisen hyvää palkkaa. Niinpä he juovat, polttavat ja tekevät ties mitä — jotkut, toiset eivät. Ammattilaiset ovat niitä, jotka eivät käyttäydy noin.”

”Vihaanko näitä tyyppejä? En. Oliko se asiatonta? Kyllä. Annanko sen anteeksi? Täysin. Mutta se oli vain yksi tuollaisista tapauksista.”

 

Lisää luettavaa