Megadethin David Ellefson Eddie Van Halenista: ”Hänellä oli suuri vaikutus, vaikka olenkin basisti”

Sami Lommi

Edesmennyt kitarasankari teki suuren vaikutuksen myös muihinkin kuin vain kitaristeihin.

Uutta levyä parhaillaan työstävän Megadethin basisti David Ellefson puhui kauniiseen sävyyn edesmenneestä Eddie Van Halenista tuoreessa BBS Radion Interviewing The Legends -ohjelmassa, kun tältä kysyttiin, kenen muusikon – elävän tai kuolleen – kanssa tämä haluaisi esiintyä tai tehdä yhteistyötä, jos se olisi mahdollista.

”Luultavasti Eddie Van Halenin, enkä sano tätä vain siksi, koska hän menehtyi hiljattain. Megadeth ei koskaan soittanut Van Halenin kanssa ja he olivat minulle kuitenkin todella iso vaikuttaja. Ja Eddie, hänellä oli suuri vaikutus, vaikka olenkin basisti enkä soita kitaraa yhtään kuin hän – kun tartun kitaraan, olen enemmänkin Rudy Schenkerin tai Malcolm Youngin koulukuntaa. En todellakaan ole liidikitaristi, myönnän sen. Mutta rakastin sitä, millä tavalla hän lähestyi asioita – hän toimi sen kummemmin ajattelematta ja soitti suoraan sydämestä”, Ellefson tuumaa.

Eikä Eddie Van Halen ole ainoa, jota Ellefson ylistää, vaan myös basistikollega Michael Anthony saa vuolaasti kehuja.

”Ihailin suuresti myös sitä, miten Michael Anthony soitti Eddien rinnalla. Siinä oli tiettyä yksinkertaisuutta, joka toimi ankkurina. Eddie tapasi takavuosina aina ylistää Michaelia siitä, miten tiukka ja jämäkkä basisti hän oli. Mutta sellaisella ei pääse valokeilaan eikä otsikoihin, joten kun Eddie sai kaiken sen huomion, pidin siitä, miten hän aina puhui ylistävään sävyyn Michaelista ja hänen kyvystään pitää soitto kasassa.”