Metallica-basisti muistelee, kuinka sai kerran pullosta päähänsä Hämeenlinnassa

11.11.2023 19:27

Metallica-basisti Robert Trujillo muistelee WRIF-radiokanavan Meltdown-ohjelman haastattelussa 1. heinäkuuta 1989 Giants Of Rock -tapahtumassa Hämeenlinnassa Suicidal Tendenciesin kanssa soittamaansa keikkaa. Kyseinen show on jäänyt Trujillon mieleen erityisen hyvin, sillä basisti sai tuolloin yleisöstä nakatun pullon päähänsä varsin verisin seurauksin.

Samassa kattauksessa soittivat myös Anthrax, D.A.D, Stone, Airdash, Misguided ja Stratovarius.

”Tuolloin suhteemme Anthraxin kanssa tuli viralliseksi, sillä ne kaverit puolustivat minua ja kävivät vähän haastamassa porukkaa”, Trujillo sanoo.

”Kyse ei ollut siitä, että fanit olisivat olleet vittuuntuneita”, Trujillo jatkaa. ”Siellä oli joku tekninen ongelma. He eivät edes nähneet meitä, sillä olimme vahvareiden takana lämmittelemässä. Joten he heittelivät — silloin sai vielä käyttää lasisia pulloja — ja joku viskaisi pullon bassovahvarin yli kun minä kyykin sen takana treenaamassa ja valmistautumassa.”

”PA:n kanssa oli jotain häikkää ja yleisö oli käymässä kärsimättömäksi. Pullo osui minua päähän. Näin vähän punaista ja menin lavalle. Kasvoistani vuosi verta ja minä kirosin joitain tyyppejä, mutta siellä oli perhana soikoon jotain 15 tai 20 000 ihmistä ja kaikki kännissä, joten he olivat vain että: ’Okei, tapellaan vaan.’ Ja minä ihan tosissani aioin hypätä sinne tappelemaan 10 000 tyypin kanssa. En tiedä mitä oikein ajattelin. Olin nuori ja typerä.”

”Kiertuemanageri veti minut syrjään ja sanoi: ’Sinun täytyy esiintyä ihan parin minuutin päästä.’ Niinpä minua paikkailtiin samalla kun hammastani särki, minulle laitettiin hattu päähän ja sitten menimme lavalle soittamaan. Sillä aikaa kun minua kursittiin kokoon ilmeisesti bänditoverini ja jotkut Anthraxin porukoista menivät kurmottamaan jengiä, ja muistan kuinka rumpali sanoi: ’Hei jäbä, ihan vain tiedoksesi että hoidimme asian. Kaikki on kunnossa.’ ’Mitä se oikein tarkoittaa?’ kummastelin. Sain sen tietenkin sitten selville. Käytännössä pari luupäätä oli saanut selkäänsä.”

Trujillo sanoo, että vastaava tilanne hoidettaisiin nykypäivänä toisin.

”Niin tuollaiset asiat noihin aikoihin hoidettiin”, basisti muistelee. ”En kannata väkivaltaa tai vastaavaa, mutta tuolloin ja varmaan aiemminkin meno hardcore-, thrash-, punk- ja metallikeikoilla oli vain sellaista. Siellä oli vaaran tuntua ilmassa ja monet aiheuttivat kaikenlaista hämminkiä. Ne täytyi myös saada selviteltyä. Näin jälkeenpäin voi todeta, että joo, kai se oli hauskaa. Mutta se oli johdatukseni kiertue-elämään ja siihen millaista on olla lämppäribändissä. Se oli todella hauskaa. Anthraxin ja Suicidalin kiertue oli ensimmäinen virallinen rundini ja olimme Euroopassa, joten se oli minulle täysin uusi kokemus, ja tulen muistamaan sen aina.”

Lisää luettavaa