Metallica-basisti muistelee kuumottavaa tilannetta, jolloin tuli vahingossa vaimentaneeksi lavamonitorit kesken Ozzy Osbournen keikan

11.9.2022 20:12

Metallica-basisti Robert Trujillo soitti vielä 1990-luvun alussa Suicidal Tendencies -yhtyeessä ja orkesterin keulakuva Mike Muirin kanssa Infectious Grooves -kokoonpanon riveissä. Jälkimmäinen esiintyi vuonna 1991 Ozzy Osbournen lämmittelijänä. Ensimmäinen keikka Pimeyden prinssin kanssa meni itsessään hyvin, mutta sen jälkeen Trujillo järjesti itsensä melko kuumottavaan tilanteeseen.

”Infectious Grooves oli ensimmäistä kertaa Ozzyn lämppärinä austinilaisessa teatterissa”, Trujillo muistelee Revolverille. ”Olimme todella innoissamme. …Ja ensimmäinen juttu, jonka kiertuebussista noustuamme näimme, oli maahan tehty pentagrammi kuolleine korppeineen, mustine ruusuineen ja kynttilöineen! Se oli vähän kuin että ’tervetuloa kiertueelle.’ ’Mihin me olemme oikein itsemme sotkeneet?’ ihmettelimme.”

Lämmittelysettinsä jälkeen yhtye siirtyi seuraamaan Ozzyn esitystä lavan sivusta.

”Meillä oli olutta ja hiippailimme ympäri backstagea Ozzyn soittaessa”, Trujillo kertoo. ”Siellä oli pimeää – ja kompastuin kaapelikasaan. Käytännössä kaaduin monitorikaapeleiden ja virtapiuhojen päälle ja katkaisin virrat koko monitorijärjestelmästä! Se tapahtui kuin hidastetussa elokuvassa: näin itseni kaatumassa, vein mennessä jotain kolme liitäntää ja yhtäkkiä virrat katkesivat lavalta.”

Trujillo muistelee olleensa kauhuissaan. Osbournen väki huomasi kuitenkin tilanteen ja korjasi sen nopeasti. Trujillo oli kuitenkin varma, että Infectious Grooves saisi potkut kiertueelta.

”Olin, että ’voi veljet, meidät passitetaan kotiin’, Trujillo sanoo. ”Menin pitopalvelupöydän luokse ja yritin vain olla kuin ei mitään. …Sitten Ozzyn kiertuemanageri tuli taakseni ja otti tilanteen onnekseni rauhallisesti. Hän laittoi kätensä olalleni ja sanoi: ’Robert, katkaisitko virrat monitoreista?’ Vastasin ’kyllä’.”

”Hän sanoi: ’Okei, ole kiltti äläkä tee sitä enää toiste.’ ’Joudummeko lähtemään kotiin?’ kysyin. Hän siihen, että ’ette, älä vain tee sitä uudelleen. …Sinulla kävi tuuri, Ozzy luulee että Austinissa oli sähkökatko.’ Se oli kirottu debyyttikeikka. Tervetuloa Ozzy Osbournen maailmaan.”

Trujillo liittyi Ozzyn yhtyeeseen 1990-luvun lopulla ennen hyppäämistään Metallican kelkkaan.

Lisää luettavaa