Mikä ihmeen SLK? Stam1na veistää uutta albumia

Kesäkuun alkupuolen hellepäivä alkaa kääntyä kohti iltaa, mutta Taipaleen kylällä sijaitsevaan Lemin Riistamiehet ry:n päämajaan kahden vuoden tauon jälkeen palanneet Stam1nan muusikot eivät vilkuile kellojaan edes vahingossa. Festivaalikeikkojen ohjelmistoa haltuun ottavalla yhtyeellä on nimittäin toinenkin tehtävä: yhdentoista tuoreen kappaleen treenaaminen demotuskuntoon.– Hahmottelimme edellisen levymme Nocebon materiaalin täällä. Ratkaisu osoittautui toimivaksi, sillä tässä paikassa keskittyminen on omaa luokkaansa, laulajakitaristi Antti ”Hyrde” Hyyrynen aloittaa.- Myös varsinainen treenikämppämme on lähellä, mutta sielläkin törmää häiriöihin. Maatalon isännät saattavat tulla kyselemään esimerkiksi karanneiden lehmiensä perään, lisää kitaristi Pekka ”Pexi” Olkkonen.Vanhaa kunnon oikean ranteen eeppistä nylkytystä

Millaista materiaalia ensi vuoden alkupuolella ilmestyvä albumi tulee sisältämään?– Sahaamista ja kaahausta. Eikä mitään motorisoitua sahaamista vaan vanhaa kunnon oikean ranteen eeppistä nylkytystä. Kyllä vain, luvassa on melkoisen ankaraa rankaisua, Hyyrynen huomauttaa.– Suunnilleen kaikista biiseistä löytyy blackmetal-vaikutteisia riffejä. No, ainakin lemiläiset lepakot näyttävät tykkäävän ja yksi kyykäärmekin tuli talon vierelle kuuntelemaan. Siihen se sitten myös kuoli – johtuikohan se meidän uuden materiaalin myrkyllisyyden asteesta, pohtii Olkkonen.

Albumin työnimi on SLK – nettisalapoliisit, käykää toimeen!Entä miltä tekstimaailma näyttää?- Sanoitukset ovat vielä raakilevaiheessa. Kunhan saamme tulevan albumin demon taltioitua niin vetäydyn yksinäisyyteen sovittamaan lauluosuuksia ja hiomaan tekstejä. Sanoitustyö vaatii täydellisen oman rauhan, Hyyrynen nyökkää.- Mutta varhaisissa sanoituksissa on liihotellut esimerkiksi kummituksia ja sen vuoksi tämän kesäsession nimeksi tulikin Ghosts Of The Past 2013. Albumin varsinainen työnimi taas on SLK – nettisalapoliisit, käykää toimeen!Stam1na toteuttaa kuudennen studioalbuminsa hämeenlinnalaistuottaja Janne Saksan (Turisas, Mokoma, Rotten Sound) kanssa.– Nauhoitamme joko Jannen omalla Sound Supreme -pajalla, Hollolan Petraxilla tai Lappeenrannan Astialla, sanoo Hyyrynen.– Stam1na etsii mielellään tuoreita kulmia ja uusi tuottajatuttavuus on tässä suhteessa erinomainen asia, Olkkonen päättää.

Teksti ja kuvat: Timo Isoaho