Mika Kaurismäen Hassisen Kone -elokuva ensi-illassa Tampereen elokuvajuhlilla – Ehdolla myös vuoden dokumentiksi

Mika Kaurismäen ohjaustyö on ehdolla vuoden kotimaiseksi pitkäksi dokumentiksi.
31.1.2023 13:44

Tampereen elokuvajuhlien kotimaisen ja kansainvälisen kilpailun sekä genre-elokuville suunnatun Generation XYZ -kilpailun elokuvat on valittu. Yhtenä ehdokkaana vuoden kotimaiseksi pitkäksi dokumentiksi on Mika Kaurismäen ohjaama musiikkidokumentti Hassisen Kone – 40 years ago, joka kertoo yhtyeen 40-vuotisjuhlakonsertista ja siihen valmistautumisesta, yhtyeen historiasta sekä sen jäsenten kasvusta nuorisojulkkiksista aikuisiksi.

Hassisen Kone – 40 years ago -elokuva saa Tampereen elokuvajuhlilla myös ensi-iltansa. Elokuvajuhlien koko ohjelmisto ja näytösaikataulut julkistetaan 15. helmikuuta, jolloin tulevat myyntiin myös yksittäisten näytösten liput. Useamman lipun sarjakorttipaketit ovat myynnissä jo nyt Lippupisteen myyntikanavissa.

Kilpailuihin valitut elokuvat esitetään festivaalilla 8.–12.3. sekä elokuvateattereissa että verkossa Festhome TV -alustalla. Kilpailujen voittajat julkistetaan palkintoseremoniassa Tuulensuun Palatsissa lauantaina 11.3., ja palkittujen elokuvien näytökset esitetään festivaalilla lauantai-illan ja sunnuntain ohjelmassa.

Lisää luettavaa